Ahmet Davutoğlu: 'Bu saldırı karşısında susmayacağız'

AK Parti Sivas İl Kongresi'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD’de 3 Müslüman gencin hunharca öldürüldüğünü belirterek, “ABD’deki 3 kardeşimiz adına dünyanın her yerinde konuşacağız” dedi.

Ahmet Davutoğlu: 'Bu saldırı karşısında susmayacağız'
banner98
 Başbakan Davutoğlu, AK Parti Sivas İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Dünyada adalet mücadelesi verirken hiç susmadık. ABD’de 3 şehidimiz oldu. Katil bir ırkçı 3 Müslüman’ı katletti. Barbarca, hunharca şehit etti. Onların karşısında bütün dünya sustu. Ama Allah şahit ki, Uğur Işılak’ın söylediği gibi; 'Eğer susarsak zulüm karşısında Hz. Adem bize hakkını helal etmesin, Hz. Hamza ve bütün ulu erenler hakkını helal etmesin.' Susmayacağız. Selahaddin Eyyubi'nin bayrağını biz taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

“KILIÇDAROĞLU SENİN YÜREĞİNDE VİCDAN OLSAYDI SURİYELİLERE YABANCI MUAMELESİ YAPMAZDIN”

Davutoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: "Kılıçdaroğlu diyor ki, Kobani nerede diye sordular bilemiyor. Kılıçdaroğlu senin ideolojik adaşın ve kardeşin, milletvekillerinin elini sıktığı Esed orada insanları katlederken susuyordun. Oradan kardeşlerimiz gelirken Kılıçdaroğlu sınırları kapatıp geri göndermemizi söylüyordu. Milyonlarca Suriyeli masumu Esed’in zulmüne terk etmekti. Kılıçdaroğlu senin yüreğinde vicdan olsaydı Suriyeli kardeşlerimize yabancı muamelesi yapmazdın.

ABD’deki 3 kardeşimiz adına dünyanın her yerinde konuşacağız. Dünyanın her yerinde İslamofobi’ye karşı en yüksek gür seda Türkiye Cumhuriyeti’nin sedası olacaktır. İşte milli birliği, beraberliği tahkim edeceğiz. Özgürlükleri koruyacağız. Dünyaya adalet verme mücadelemiz, siyasetimizin şiarıdır. Siyasetimizin bir şiarı daha var. İmar ve inşaattır. Türkiye’yi 12 yılda nereden nereye getirdik. Bizim Türkiye’nin izzetini koruyan, 12 yıllık iktidarımızdan sonra hep beraber 2023’e yürüyoruz. G-20 dönem başkanlığında Türkiye dünyanın ekonomik geleceğine yön veriyor. İnşallah 25 bin kişilik stadyum gelecek Eylül ayında hizmete girecek." 

 “BENİM CANIM VE MAHREMİM SİVASLI’YA EMANET”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel kalem müdürünün ve koruma amirinin Sivaslı olduğunu söyleyerek, “Benim canım ve mahremim Sivaslı’ya emanet. Sivaslı emanete hıyanet etmez” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Sivas İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, “Hayvancılık destek programına alacağız. Sivas’a ikinci devlet üniversitesi için çalışacağız. Öte yandan, Gemerek Barajı talebi vardı. Onun için de çalışmaların başlatılması için talimatlar vereceğiz. Bugün burada çok soğuk bir havada beraber olduk. İnşallah en kısa zamanda inşaatı süren 4 bin kişilik kapalı spor salonu tamamlanacak. Olimpik yüzme havuzu tamamlanacak. Şimdi nasıl bu salonda Sivas’ı temsilen ayağa kalkmışsak 7 Haziran’da bütün Türkiye’ye temsilen ayağa kalkacağız. Sivas’ı yüksek hızlı trenlerle, modernleşmiş demir yollarıyla herkesin geçerken selam vereceği bir merkez haline getireceğiz.

Modern gar binası ile herkesin gurur duyacağı bir yer haline getireceğiz. Bir söz daha almak istiyorum. Özellikle çok sayıda Sivaslı vardır. Şimdi sizden şunu istiyorum. Özel kalem müdürüm Sivaslı, koruma amirim Sivaslı’dır. Canımız Sivaslı’ya emanet. Seyit Ahmet de özel kalemim. Canım ve mahremim Sivaslı’ya emanet. Biz Sivaslıya güveniriz. Sivas’tan emanete hıyanet eden çıkmaz. İstanbul’daki bir Sivaslı’ya dahi telefon edin ve ‘Sayın Başbakan Geldi Yiğido Ahmet olarak bizimle buluştu’ desin ve 7 Haziran için oy istesin. Onları AK Parti yolculuğuna davet etmek sizin göreviniz. Eğer Sivaslılar bir davaya sahip çıkarlarsa o dava yere düşmez. Sizden beklediğimiz bu dava bayrağına sahip çıkmanızdır. Büyük Sivas’ı birlikte inşa edeceğiz. Sivas’tan en az Konya oranı kadar oy istiyorum. En az yüzde 75 oy istiyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0