Ağız ve diş sağlığında kamu-özel işbirliği önemli

Kamu-özel işbirliği ile sağlık hizmetlerin kolaylaştığını belirten Hospitadent Dental Group Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Selçuk Özbölük, buna karşılık ağız ve diş sağlığı sektöründe bu yeniliklerin henüz yerini alamadığını söyledi.

Ağız ve diş sağlığında kamu-özel işbirliği önemli
banner98
Kamu-özel işbirliği ile sağlık hizmetlerin kolaylaştığını belirten Hospitadent Dental Group Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Selçuk Özbölük, buna karşılık ağız ve diş sağlığı sektöründe bu yeniliklerin henüz yerini alamadığını söyledi. Özbölük, “Ağız ve diş sağlığı sektöründe kamu-özel işbirliğinin ivedilikle yapılması gerekmektedir.” dedi.

Dt. Selçuk Özbölük, ağız ve diş sağlığının önemine değinerek, kamu-özel işbirliği sektöründe yerini alması gerektiğini vurguladı. Özbölük, “Ağız ve diş sağlığı; vücut sağlığının bölünmez bir parçasıdır. Gerek kişinin sosyal özgüvenin pekiştirilmesindeki, gerekse ilerde oluşabilecek pek çok sistemik hastalığın ön belirtilerinin tespit edilip rahatsızlığının giderilmesinde ağız diş sağlığının önemi, tüm sağlık bilimcileri tarafından paylaşılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Kamu’da ağız ve diş muayene ve tedavisi için bekleyen vatandaşların sayısında günden güne artış görüldüğünü anlatan Özbölük, şunları söyledi: “En basit işlemler için bile kamuda uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalan hastalarımızdan aldığımız ve çok sıklıkla karşılaştığımız soruların başında “ ‘Hastanenizde Sgk geçiyor mu?’ sorusu yer almaktadır.

Her gün hastanemize gelerek ve hastanemizi arayarak SGK’nın geçip- geçmediğini soran hastalarımız da diğer sağlık hizmetleri gibi ağız ve diş sağlığı hizmetlerini de artık zahmetsizce, ve aylarca sıra beklemeden almak istediklerini bildiriyorlar.

Hernekadar devlet hastanelerinden ve üniversite hastanelerinden tedavinin gerçekleşemeyeceği durumlarda ortodonti sevki alabilen vatandaşlarımız varsa da diğer zaruri işlemler için de aynı kolaylığın sağlanması gerekmektedir. Aksi halde kamunun bu yükü tek başına kaldıramayacağı aşikardır. Varolan ağız ve diş sağlığı poliklinik ve merkezlerimizin kapasitelerinden faydalanarak vatandaşlarımıza hizmet vermek ve onları daha fazla mağdur etmemek adına ağız ve diş sağlığı sektöründe kamu-özel işbirliğinin ivedilikle yapılması gerekmektedir.”
Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2013, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0