Adana'da yağmur hayatı felç etti

Adana’da öğle saatlerinde başlayan kuvvetli yağış hayatı felç etti. Yüzlerce araç yollarda kaldı, ev ve iş yerlerini su bastı.

Adana'da yağmur hayatı felç etti
banner98
 Saat 13.00 sıralarında kent merkezinde başlayan sağanak yağış hayatı durma noktasına getirdi. Yağmur nedeniyle sokak ve caddeler göle döndü. Araçlar yağmur nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Bir çok cadde de trafik akışı durdu. Vatandaşlar ise yağmurdan korunmak için durak ve iş yerlerine sığındı. Hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar yağmurdan plaj şemsiyesiyle korunmaya çalıştı. Bazı vatandaşların duraklara gitmek için araç sürücülerinden yardım istediği görüldü. Çareyi taksiye binmekte bulan vatandaşları taksiciler de geri çevirdi.

Su seviyesinin kaldırımı aşması nedeniyle vatandaşlar düşme tehlikesi ile karşılaştı. Kaldırıma takılarak düşme tehlikesi yaşayan yaşlıları gençler karşıya geçirdi. Bazı vatandaşlar ise evlerinin balkonundan çekirdek çitleyerek çevredekilerin yağmurla mücadelesini izledi. İşyeri çalışanları su baskınlarını önlemek için büyük mücadele verdi. 

ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA YÜZÜNDEN 667 ADET TRAFO ELEKTRİKSİZ KALDI

Adana'da bugün öğleden sonra etkisini gösteren şiddetli yağış ve fırtına yüzünden bölgede 32 adet direğin, 123 adet iletim hattının hasar gördüğünü, buna bağlı olarak da 667 adet trafonun elektriksiz kaldığı bildirildi. Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş., kuvvetli yağış nedeniyle elektrik şebekelerinde meydana gelen hasar sonucu yaşanan elektrik kesintilerinin büyük bir çoğunluğunun çözdüğünü, çözülmeyen bölgelerde ise çalışmaların devam ettiğini açıkladı. 
Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş Kurumsal İletişim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaşanan fırtına ve kuvvetli yağmurun elektrik şebekelerine hasar verdiği belirtilerek, “Yaşanan bu durum sonucunda toplam 32 adet direk ve 123 iletken hasar görmüş ve 667 adet trafomuz enerjisiz kalmıştır. Kesinti süresince arızaların en kısa sürede giderilmesi adına aşağıdaki çalışmalar yapılmıştır. Kriz masası kurulmuş ve tüm arıza ekiplerimiz vardiya sistemi olmaksızın 24 saat esasına göre mesaili çalışmaya başlamıştır. Arıza ekiplerimize destek olarak bölgedeki ilave ekipler de görevlendirilmiştir. Süreçte öncelikle can ve mal güvenliğinin sağlanması adına risk unsuru iletken kopmalarına müdahale edilmiştir. Alternatif besleme kanalları devreye sokularak mümkün olan bölgelerde enerjilendirme sağlanmıştır. İlgili tüm kurum ve kuruluşlarla koordinasyon azami ölçüde sağlanmıştır. Alınan bu tedbirler sonucu 113 adet trafo enerjilendirilmiştir. Enerjisiz kalan bölgelerde ise ekiplerimiz arızalara müdahale etmekte olup, en kısa sürede giderilmesi için gerekli çalışmalar yapılarak kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2015, 19:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0