Adana 7'den 70'e karla serinliyor!

Adana'da nem ile birlikte dayanılmaz hale gelen sıcaktan bunalan bazı vatandaşlar, Demirkazık Dağları'ndan kamyonlarla getirilen karları yiyerek serinliyor.

Adana 7'den 70'e karla serinliyor!
banner98
 Sıcakların yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Adana'da da sıcak hava etkisini hissettirmeye başladı. Adana'da nem ile birlikte hissedilen sıcaklığın 38 derece olması vatandaşları bunaltıyor. Gündüz vatandaşlar dışarı çıkmayı tercih etmezken, serinlemek için de ilginç yöntemler deniyor. Adanalının serinlemek için tercih ettiği ilk yol, Niğde'nin Çamardı ilçesinde bulunan Demirkazık Dağları'ndan getirilen karı satın almak. Vatandaşlar satın aldıkları karı eve götürüp yiyerek serinliyor. Demirkazık Dağları'ndan kar getiren Yüksel Polat, "Kara gel, kara gel. Adana'nın sıcağında Demirkazık'ın karı ile serinle, yüreği yananlar kar geldi kar" diye bağırarak satış yapıyor.

Yüksel Polat, 10 yıldır nisan ayından sonra Adana'yı serinletmek için kar sattığını belirterek, "Çok zahmetli bir iş, 250 kilometre uzaklıktan dağa eski maden ocaklarının yolundan dağa tırmanarak Adana'ya kar getiriyoruz. Getirdiğimiz 5 ya da 10 ton karı bir haftada satıyoruz" dedi.

Polat, kim kaç liralık isterse o kadar kar verdiklerini belirli bir fiyatlarının olmadığını ifade ederek, "Bu yıl nisan ayından buyana satış yapıyoruz. Bir haftada bir kamyon kar bitiriyoruz. Sıcakta kar erimiyor o da meslek sırrı. Vatandaşlar hava sıcaklığı arttıkça daha fazla alıyor. Adana'nın sıcağı malum çok olduğu için kar yiyerek serinliyor. Ben de bundan ekmek paramı çıkartıyorum" diye konuştu.

Kar satın almaya gelen Mehmet Desen ise, Adana'nın çok sıcak olduğunu, bu nedenle serinlemek için kar satın aldıklarını söyledi. Aldığı karı yiyen bir çocuk da, serinlemek için kar satın alıp yediklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2015, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0