banner101

ABD’de hapisten kaçan iki mahkum için insan avı başlatıldı

ABD’nin New York kentinde 2 mahkumun yüksek güvenlikli bir hapishaneden kaçmasının ardından, mahkumları yakalamak için kentte insan avı başlatıldığı bildirildi.

ABD’de hapisten kaçan iki mahkum için insan avı başlatıldı
 ABD’de Richard Matt (48) ve David Sweat (34) ülkenin New York kentinin kuzeyinde bulunan Clinton Hapishanesi’nin maksimum güvenlikli bölümünden geçtiğimiz hafta kaçmıştı. Geniş güvenlik önlemleri alınan hapishaneden kaçmayı başaran ilk mahkumlar olan Matt ve Sweat’in ülkenin Vermont eyaletine gitmiş olabilecekleri gerekçesiyle eyalette insan avı başlatıldı. Vermont yetkilileri, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, ülkenin kuzey doğusunda çalışmalara katılan görevlilerin “tehlikeli” olarak tanımlanan mahkumları yakalayarak hapse göndermek için arama çalışmaları başlattığını belirtti. Arama çalışmalarına katılan yaklaşık 450 görevliye hitap eden New York Valisi Andrew Cuomo, görevlilerin her ipucunu takip etmeleri gerektiğini bildirerek, “Tüm ipuçlarını araştırın. Onları bulacağımızdan eminim, ancak önemli olan zamanı” dedi.

Mahkumları yakalamak için New York’un kuzeyinde başlatılan insan avı kapsamında çevrenin kuşatıldığı, kamp bölgelerinin genişletildiği kaydedilirken, Vermont’ta da gemilerin de arama çalışmalarına dahil edildiği belirtildi. Öte yandan, arama kurtarma çalışmalarına dahil edilen eğitimli köpeklere, Sweat ve Matt’in kıyafetlerinin koklatıldığı ancak yağmurlu hava nedeniyle eğitimli köpeklerin mahkumların kokularını almakta zorlanabileceği belirtildi.

New York Emniyet Müdürü Joseph D’Amico tarafından yapılan açıklamada da, hapisten kaçan mahkumların bir kadınla görüştükleri ve kadının mahkumların hapishaneden kaçmalarına yardım etmiş olabileceği ifade edildi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir kişi tarafından verilen bilgide ise, mahkumlara yardım etmiş olabileceği belirtilen kişinin hapishanedeki terzi dükkanında çalıştığı kaydedildi.

Clinton Hapishanesi’nin maksimum güvenlikli bölümünde tutulan Richard Matt ve David Sweat, geçtiğimiz hafta, ele geçirdikleri matkap ve inşaat malzemeleri ile duvarları delerek hapishanenin kanalizasyon tünellerine girmişti. Tünelleri aşan iki mahkum daha sonra rögar kapağından yola çıkarak hapishaneden kaçmayı başarmıştı. Matt, 1997 yılında bir adamı kaçırıp işkence ile öldürdüğü gerekçesiyle 25 yıl, David Sweat ise 2002 yılında bir şerif yardımcısını öldürdüğü için müebbet hapis cezası bulunuyordu.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2015, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0