banner102

ABD YPG'YE SİLAH VERMEYECEK!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “ABD Başkanı Trump, net bir şekilde talimat verdiğini, bundan sonra YPG’ye silah verilmeyeceğini, bu saçmalığa daha önce son verilmesi gerektiğini net bir şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a söylemiştir” dedi.

ABD YPG'YE SİLAH VERMEYECEK!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Bölgesel Entegrasyon Bakanı Leonard She Okitundu ile ortak basın toplantısı düzenledi. Görüşmeye ilişkin yapılan açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşmeye ilişkin bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soçi Zirvesi ile ilgili bilgi aktardığını belirten Çavuşoğlu, “Cenevre sürecine entegre edilmesi ve meşruiyet kazanması ile ilgili birçok alanda Suriye ile ilgili siyasi çözümle ilgili konularda Rusya ile Amerika’nın da görüşleri örtüşüyor. Bizim de Amerika ile görüşlerimiz örtüşüyor. Örtüşmeyen konularda var. Biz nasıl Soçi’de, YPG’nin ulusal diyalog kongresine katılmasına karşı çıktıysak ki İran’da bu konuda karşı çıkmıştır. Suriye’nin sınır bütünlüğüne saygı duymayan ve buna karşı olan grupların da bu kongrede yer alamayacağını net bir şekilde belirttik. Kimlerin katılacağı konusunda da 3 ülke birlikte karar verecek. YPG’nin böyle bir oluşumda yer almaması gerektiğini çok net bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımız, Trump’a iletmiştir. Bizim ABD ile ilişkilerimizi olumsuz anlamda en çok etkileyen konulardan biriside; ABD’nin, YPG’ye vermiş olduğu silahlardır. En son bazı zırhlı araçların da verildiğini gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız bu rahatsızlığını bir kez daha Sayın Trump’a iletmiştir ve Trump da net bir şekilde talimat verdiğini, bundan sonra YPG’ye silah verilmeyeceğini, bu saçmalığa daha önce son verilmesi gerektiğini net bir şekilde söylemiştir. Konuşmanın ileri ki aşamalarında bir kere daha kapatmadan önce bu sözünü teyit etmiştir, net bir şekilde generallere ve ulusal güvenlik danışmanına talimat verdiğini, bundan sonra herhangi bir silahın verilmeyeceğini Trump, Cumhurbaşkanımıza söylemiştir. Biz bu ifadelerinden memnuniyet duyduk. Bunu uygulamada da görmek istiyoruz” diye konuştu.

Diğer ikili konularda da samimi bir şekilde görüşüldüğünü, en kısa zamanda tekrar görüşme konusunda da teyitleşildiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Artık vize sorununun tamamen kaldırılması konusundaki düşüncemizi de Sayın Cumhurbaşkanımız Trump’a iletmiştir. Böyle gereksiz bir problemin iki ülke arasında olmaması gerektiğini tekrar vurguladık” açıklamasını yaptı.  

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2017, 21:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0