590 gram doğan parmak bebek 2400 grama ulaşınca taburcu edildi

Bursa Özel Bahar Hastanesinde geçtiğimiz mayıs ayında 6 aylıkken doğan parmak bebek taburcu oldu.

590 gram doğan parmak bebek 2400 grama ulaşınca taburcu edildi
banner98
Bursa Özel Bahar Hastanesinde geçtiğimiz mayıs ayında 6 aylıkken doğan parmak bebek taburcu oldu. 590 gram ağırlığında 28 cm boyunda doğan Elif Cansı Avşar, tedavi gördüğü hastanede 2 bin 400 grama ulaşınca taburcu edildi.

Güler ve Hasan Avşar çiftinin 25 haftalık dünyaya gelen bebekleri minik Elif, akciğer yetmezliği nedeniyle yeni doğan yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlanmıştı. Tedavisi yapılan Elif bebek 100 günden beri yattığı yoğun bakımda 2400 gram ağırlığa ulaşınca sağlıklı bir şekilde ailesine teslim edildi.

Yeni Doğan Yoğun Bakım Sorumlusu Dr. Mürüvvet Uluba, Elif bebeğin sağlık durumu hakkında şu bilgileri verdi: “Yoğun bakım hemşire ve personelinin yoğun emek ve gayretleri neticesinde ciddi bir problem yaşamadan solunum ve beslenme problemlerinin de halledilmesiyle hem anne baba hem de Bahar Hastanesi ailesi olarak bu mutlu tabloya ortak olduk."

Hastane Başhekimi Op. Dr. Ömer Kurt ise şunları kaydetti: “Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinin teknik alt yapının yanında sağlık kadrosunun bilgi ve tecrübesi de bir o kadar önemlidir. Sağlığa yapılan yatırımları, insanlık adına yapılan bir yatırım olarak algılıyoruz ve meyveleri de Elif bebek kadar güzel oluyor.”

Avşar ailesi de mutluluğunu şu sözlerle ifade etti: “100 günden beri hüzünlü ve mutlu anlarımızda bizleri yalnız bırakmayan Bahar Hastanesi'nin tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz.”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0