300 Kişi Evinden Oldu

300 kişilik aile köyü terketmek zorunda kaldı

300 Kişi Evinden Oldu
banner98
 HATAY'da iki aile arasında çıkan silahlı kavgada bir kişinin ölmesi sonucu, kavga büyüdü ve 300 kişilik aile köyü terk etmek zorunda kaldı. Ailenin geride bıraktığı 34 ev kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı.
Merkez Antakya İlçesi Apaydın Köyü'nde yola araç park etme nedeniyle iki aile arasında 45 gün önce yaşanan silahlı kavgada, 18 yaşındaki Abdulkadir Çağatay öldü. Gencin ölümü üzerine köydeki iki aile arasında kavga her geçen gün büyüdü. İddiaya göre, Jandarmanın geniş güvenlik önlemleri aldığı köyle ilgili Hatay Valiliği devreye girdi ve daha fazla can kaybı yaşanmaması için 300 nüfusa sahip Dönmez Ailesi'nden köyden ayrılmalarını istedi. Valiliğin isteğini geri çevirmeyen Dönmez Ailesi'nin bir kısmı Antalya'ya göç ederken, diğer kısmı da Antakya'da akrabalarının yanına yerleşti. Ailenin köyden ayrılmasının hemen ardından önce bir kaç ev yakıldı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. Ancak, köyde olaylar durulmadı ve kundaklanan ev sayısı 34'e ulaştı. Olaylar sırasında ateşe verilen bir TIR da kullanılamaz hale geldi. Dönmez Ailesi, olaylar nedeniyle gözaltına alınan olmayınca isyan etti.

KÖYLERİNE DÖNMEK İSTİYORLAR

Dönmez Ailesi'nin Antakya'da kalan üyeleri, bir an önce köylerine dönmek istediklerini belirtti. Köyde yaşanan olayların sorumlusu olarak Köy Muhtarı Ömer Çağatay'ı sorumlu tutan Emrah Dönmez, "Kavganın sebebi, 17 yaşındaki bir gençle bir muhtarın sürtüşmesi. Bu kadar basit bir şeyden bu olayın bu kadar büyütülmesinin sebebi ne? Bu adamların dertleri ne? Bu adamların daha önceden bize karşı bir kinleri mi vardı? Bugüne kadar, her gün evimizde soframızda yemek yiyen insanlardı. 17 yaşındaki bir çocuğun ona saygısızlık yapması sonucu, 34 tane evin yakılması bu kadar basit mi? Bu kadar insan 200-300 kişinin dışarıya atılması basit mi?" dedi. Hatay'ın Türkiye ve dünyaya hoşgörü ve kardeşliği yayan bir il olduğunu, böyle bir olayın yaşanmasının söyleyen ve yetkililerden yardım isteyen Hidayet Dönmez ise Hatay milletvekillerinin bu soruna bir çözüm bulmalarını istedi.

"300 KİŞİNİN 
SUÇU NE?"

Bir gençle yaşanan sorun nedeniyle tüm sülalenin suçlu olarak gösterilmeye çalışılmasının anlamış olduğunu vurgulayan 
Hatice Dönmez, "Olayların büyümesini istemediğimiz için evlerimizi terk ettik. Ancak bu kadar insanın suçu nedir? Kadınlar, çocuklar ortada. Herkes akrabalarının yanında yaşamaya çalışıyor. Ömer Çağatay (Köyün muhtarı) diyor ki, 'ben devletim'. Madem devlet, biz de gidip şikayette bulunuyoruz ama şikayetlerimiz kesinliklesavcıya gitmiyor. Eğer Adalet Bakanımız duyuyorsa, lütfen Apaydın Köyüne gelsin. Bu iki aileyi görsün, rica ediyoruz. Kadınlar olarak tahammülümüz kalmadı. Biz kavga istemiyoruz. Kavga isteseydik, biz de gençlerimizi öne sürerdik" diye konuştu.

MUHTAR SUÇLAMALARI REDDETTİ

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Apaydın Köyü Muhtarı Ömer Çağatay da, tehdit suçlamalarının asılsız olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"45 günlük bir olay. Yaralılardan daha evlerinde yatanlar var. Bu yaralılar sadece bizim Çağatay Ailesi'nden değil. Değişik ailelerden de kişiler var. Ben de ailenin köye gelip evlerine yerleşmesini 
isterim. Ancak, ortada 1 ölü 18 yaralı var. İnsanların acısı taze. Eğer o insanlar şer istiyorsa gelsinler. Ama şerri kırmak istiyorlarsa, köyden bir müddet uzak dursunlar. Çünkü, ben muhtar olarak kimsenin güvenliğini sağlayamam. Ben de insanların mağdur olmasını istemem. Ailenin köye gelmeleri demek, yeni olayların başlaması demek. Zaten valiliğimiz de bu yüzden aileden evlerini boşaltmalarını istedi. Kimsenin burnu kanamasın diye. Burası dağ başı değil. İsteyen herkes, istediği yerde yaşar."
Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2013, 16:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0