20 metreyi aşkın araç kuyrukları oluştu

Bayram tatilinin başlaması ile trafikte uzun kuyruklar meydana gelmeye başladı. Bolu'da araç kuyruğu 25 metreye ulaşırken, Çanakkale'de 20 kilometreyi aşan feribot kuyruğu oluştu

20 metreyi aşkın araç kuyrukları oluştu
banner98
 25 KİLOMETRELİK KUYRUK OLUŞTU 

İstanbul’dan Ramazan Bayramı dolayısıyla memleketlerine gitmek üzere yola çıkan tatilciler, Bolu’da 25 kilometrelik araç kuyruğuna takılınca isyan etti. 

Türkiye’nin her tatil döneminde alışık olduğu trafik çilesi bu yıl da devam etti. Ramazan Bayramı tatili nedeniyle İstanbul’dan yola çıkan sürücüler, Bolu’ya geldiklerinde uzun araç kuyruklarına neden oldu. İki günden beri TEM’de yaşanan çile, arefe günü de sürdü. TEM otoyolunun Bolu kesimine gelen tatilciler, uzun araç kuyrukları oluşturdu. Çaydurt gişelerinden Gerede istikametine kadar 25 kilometrelik uzun kuyruk dikkat çekti. Yaklaşık 15 saatte İstanbul’dan Bolu’ya gelen sürücüler isyan etti. Trafik ekipleri, tıkanan yolda sürücülerin rahat seyredebilmesi için yoğun çaba sarf etti.

ÇANAKKALE GEÇİLMİYOR 

Hafta sonu ile birleşen Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen vatandaşlar yollara düştü. Çanakkale’de feribot iskelelerinde kilometrelerce uzunluktaki araç kuyruğu 2 gündür sürüyor. 

Tatil için Çanakkale güzergahını seçen vatandaşlar, feribot iskelelerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Dün sabah saatlerinde başlayan ve 20 kilometreyi aşan feribot kuyruğu, gece boyunca da devam etti. Eceabat - Çanakkale, Kilitbahir - Çanakkale ve Gelibolu - Lapseki hatlarında, kilometrelerce uzunluktaki araç kuyruğu bugün de devam ediyor. Çanakkale Boğazı'nda ulaşımı sağlayan GESTAŞ AŞ, iskelelerde yaşanan yoğunluğu azaltabilmek için her saat başı yapılan seferleri saatsiz olarak yapmaya başladı. Ancak bu durum da yoğunluğu önlemeye yetmiyor. Vatandaşlar, tatil bölgelerine ulaşabilmek için, Kilometrelerce uzayan kuyruklarda feribota binmek için bekliyor.

GESTAŞ A.Ş, Çanakkale boğazında 11 feribotla, aralıksız olarak hizmet veriyor. Çanakkale - Eceabat hattında 3, Çanakkale-Kilitbahir hattında 3, Gelibolu-Lapseki hattında 5 feribot, tatilcileri Avrupa yakasından Asya yakasına taşıyor. Ayrıca Geyikli-Bozcaada hattında 2, Kabatepe-Gökçeada hattında ise 3 feribot, tatilcilerin ulaşımını sağlamak için aralıksız sefer yapıyor. 

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2014, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0