1 yılda tam 4 kıta 34 ülke gezdi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin üzerinden bugün tam bir yıl geçmesine rağmen halkın ilk seçtiği Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan kısa sürede 4 kıta 34 ülke gezdi.Erdoğan böylelikle "En çok terleyen Cumhurbaşkanı" sözünü hak etmiş oldu.

1 yılda tam 4 kıta 34 ülke gezdi
banner98
 10 Ağustos 2014'te, halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, aradan sadece bir yıl geçmesine rağmen hiç  durmaksızın çalıştı. Tam dört kıtada Türkiye'nin politikalarını anlatan Erdoğan halkın büyük sevgisini kazandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi “Terleyen Cumhurbaşkanı olacağım, Anayasa'daki yetkilerimi kullanacağım” diyen Erdoğan, bu gezileriyle dile getirdiği sözlerinin arkasında durdu.Böylelikle ”Terleyen Cumhurbaşkanı “sözünün hakkını vermiş oldu. Erdoğan, mitinglerinden, söyleşilerine "durmak yok yola devam" dedi ve 1 yılda tam 4 kıta 34 ülke gezdi.

Avrupa'da; Almanya'dan Fransa'ya, İngiltere'den Belçika'ya, Yunanistan'dan Avusturya'ya kadar 13 ülkeye giden Erdoğan, Asya'da da 11 ayrı ülkeyi ziyaret etti. Çin'den İran'a, Katar'dan Kazakistan'a, Türkmenistan'dan Afganistan'a, Endonezya'dan Pakistan'a kadar stratejik ülkelere, kalabalık heyetlerle ziyaretler gerçekleştirdi. Amerika kıtasında ABD, Meksika, Küba ve Kolombiya'ya giden Erdoğan, Afrika'da ise Cezayir, Etiyopya, Somali, Cibuti ve Ekvator Ginesi'nde temaslarda bulundu. KKTC, Azerbaycan ve Suudi Arabistan'a ikişer kez giden Cumhurbaşkanı'nın yurt dışı ziyaret sayısı 30'u aştı.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi sanatçılardan sporculara, muhtarlardan bilim adamlarına kadar toplumun birçok kesimine ev sahipliği yaptı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2015, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0