banner101

Yunanistan'da sabotaj eğitimi alan terör örgütü üyesi, hakim karşısında

Yunanistan'da sabotaj eğitimi alan terör örgütü üyesi, hakim karşısında

İSTANBUL (AA) - Yunanistan Lavrion Kampı'nda sabotaj eğitimi aldığı ve terör örgütü PKK'nın talimatıyla büyükşehirlerde silahlı ve bombalı eylem hazırlığında olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık Hüsamettin Tanrıkulu ve avukatı hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Örgüt üyesi olmadığını öne süren Tanrıkulu, hakkında çıkan haberlerin ailesini ve kendisini çok etkilediğini söyledi. Sanık, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Kezban K, sanığı ismen ve simaen tanıdığını, kendisinin ve sanığın HDP üyeliğinin bulunduğunu anlattı.

Sanık ile aynı eylem ve etkinliklerde bulunmadıklarını öne süren tanık, sanığın terör örgütüyle bağlantısı olup olmadığına dair bilgisinin bulunmadığını ve olduğunu da düşünmediğini iddia etti.

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanığın babası ise, annesinin oğlundan haber alamaması nedeniyle kayıp başvurusunda bulunduğunu ve bundan bir hafta sonra sanığın, ailesini aradığını söyledi.

Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, sanık Tanrıkulu'nun tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Tanrıkulu'nun tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Yunanistan'da terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinde kullanılan Lavrion Kampı'ndan Türkiye'ye illegal yollardan eylem amaçlı gönderildikten sonra yakalanan örgüt mensubuyla gerçekleştirilen ön mülakatta, örgütün İstanbul'da bulunan köprülere yönelik eylem arayışı içinde bulunduğu ancak eylem yapmanın imkansız olduğunun düşünüldüğü belirtildi.

AK Parti milletvekilleri, AK Parti'li kişiler, AK Parti ilçe binaları ile mahalle bekçilerinin terör örgütünün öncelikli eylem hedefinde olduğu, bu tarz eylemlerde talimat beklemeden inisiyatifin eylemi yapacak örgüt mensuplarında bulunduğunu aktaran örgüt mensubunun, eşkalini verdiği kişinin kendisinden önce eylem amaçlı Türkiye'ye geçtiği ve bu şahsın İstanbul'da olabileceğini söyledi.

İddianamede, bu kişilerden birinin "Delil" kod adlı Hüsamettin Tanrıkulu olabileceğinin değerlendirildiği ve Tanrıkulu hakkında terör örgütü PKK/KCK adına Türkiye'de silahlı, bombalı, dron ile sansasyonel nitelikte eylem gerçekleştirebileceği şeklinde istihbari bilginin bulunduğu anlatıldı.

Tanrıkulu'nun PKK'nın kırsal kadrolarına katılmak üzere Mart 2022 itibarıyla Diyarbakır'dan ayrıldığı tespitine yer verilen iddianamede, sanığın İstanbul'da ikamet eden bir akrabasının yanına iş bulma ve çalışmak maksadıyla gittiği anlatıldı.

İddianamede, Tanrıkulu'nun terör örgütüne katılımı için Diyarbakır Yenişehir HDP eski eş başkanı C.K. tarafından yönlendirildiği, Tanrıkulu'nun babasının da HDP Diyarbakır İl Başkanlığına giderek çocuğunun akıbetini araştırdığı belirtilerek, babanın oğlunun kaybolmasında HDP eski eş başkanları C.K. ve R.S'yi sorumlu tuttuğu ifade edildi.

İddianamede, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0