Yolcu Otobüsünde Kitap Okuma Kampanyası

Tokat’ta, "Okullu Okulsuz Okuyoruz Projesi" kapsamında yolcu otobüslerinde ve terminalde vatandaşlara kitap dağıtıldı.Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde temel eğitim ve ortaöğretim kapsamındaki öğrenciler ile...

Yolcu Otobüsünde Kitap Okuma Kampanyası
banner98
Tokat’ta, "Okullu Okulsuz Okuyoruz Projesi" kapsamında yolcu otobüslerinde ve terminalde vatandaşlara kitap dağıtıldı.
Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde temel eğitim ve ortaöğretim kapsamındaki öğrenciler ile halkın okuma alışkanlığı kazanmasına katkı sağlamak amacıyla yürütülen proje kapsamında şehir terminalinde etkinlik yapıldı. Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile İl Kütür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz’ün katıldığı etkinlik kapsamında yolcu otobüsü ile seyahat eden vatandaşlara kitap hediye edildi. Programa katılan protokol üyeleri vatandaşlar ve öğrencilerle kitap okudu. Vali Can, büyük alimlerin yetiştiği Tokat’ın o yıllarda okumanın merkezi olarak kabul edilmiş olduğunu belirterek, “İlk medrese Tokat’a yapılmış. Dolayısı ile okuma alışkanlığı kazandırılması için böyle bir faaliyetin yapılmasından son derece mutlu oldum” dedi.
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise insanların her fırsatta boşta kalan sürelerini okumaya ayırabileceklerini ifade ederek, “Bence bir ilden başka bir ile yapılan seyahatler insanların kafasını dinlendirdiği, diğer taraftan da kitap okumaya kendisine zaman ayırabileceği zaman dilimi diye düşünüyorum. Bu kapsamda 16-17 saat yolculuk yapacak vatandaşlarımıza kitap hediye ettik. Okuma alışkanlığı kazanmak adına bu etkinliğin vatandaşlarımız için bir fırsat olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Ayrıca etkinlik kapsamında yenilenen terminal kütüphanesinde otobüs bekleyen vatandaşlara da kitap dağıtıldı. Vali Can ile Başkan Eroğlu başta olmak üzere etkinliğe katılanlar bir süre terminalde kitap okudu.
Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2014, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0