Yıldırım'ın oyu 'Mehmetçik'ten İlk İftar' fotoğrafına

TBMM Başkanı Yıldırım, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı. Yıldırım, haber kategorisinde "Mehmetçik'ten İlk İftar" başlıklı fotoğrafı seçti.

Yıldırım'ın oyu 'Mehmetçik'ten İlk İftar' fotoğrafına
banner98

AA foto muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği, "Haber", "Yaşam" ve "Spor" kategorilerindeki fotoğrafları tek tek inceleyen Yıldırım, "Haber" kategorisinde tercihini, Özkan Bilgin'in Şemdinli'nin Balkaya Dağlarında vatan savunmasındaki Mehmetçik'in ramazan ayında iftarını anlatan "Mehmetçik'ten İlk İftar" başlıklı fotoğraftan yana kullandı.

"Yaşam" kategorisinde iki fotoğrafı oylayan Yıldırım, İlhami Çetin'in çektiği Bolu'nun Mudurnu ilçesinde 83 yaşındaki Ali Meşe'nin, yangından itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldıktan sonra kedisine sarılarak gözyaşı dökmesini yansıtan "Ali Dede ve Kedisi" başlıklı fotoğraf ile Burak Milli tarafından çekilen Suriye'nin Afrin bölgesinde uçarken dolunayla objektiflere takılan yerli insansız hava aracının yer aldığı "Dolunay ve Yerli İHA" başlıklı fotoğrafı tercih etti.Yıldırım'ın, "Spor" kategorisindeki tercihi ise Burak Akbulut'un "Karatenin Sultanları" başlıklı fotoğrafı oldu

Fotoğrafta, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen 24. Dünya Karate Şampiyonası'nda kadınlar takım kata bronz madalya mücadelesinde Rusya takımıyla yarışan Rabia Küsmüş ve Dilara Eltemur yer alıyor.

Muhabir: Sinan Uslu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0