Uzungöl’e Son 3 Yılda Devlet Tarafından Yaklaşık 10 Milyon Tl’lik Yatırım Yapıldı

Trabzon’un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’e son 3 yıl içinde yaklaşık 10 milyon TL’lik devlet yatırımı yapıldığı belirtildi.Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Uzungöl’de incelemelerde bulundu. Gölün çevre düzenlemesini ve yol...

Uzungöl’e Son 3 Yılda Devlet Tarafından Yaklaşık 10 Milyon Tl’lik Yatırım Yapıldı
banner98
Trabzon’un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’e son 3 yıl içinde yaklaşık 10 milyon TL’lik devlet yatırımı yapıldığı belirtildi.
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Uzungöl’de incelemelerde bulundu. Gölün çevre düzenlemesini ve yol yapım çalışmalarını inceleyen Vali Öz, özellikle son üç yıl içerisinde Uzungöl’e önemli yatırımların yapıldığını söyledi. Vali Öz “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Genel Müdürlüğümüz tarafından Uzungöl’e 2012 yılında 762 bin 964 TL, 2013 yılında 6 milyon 566 bin TL, 2014 yılında ise 3 milyon 164 bin 705 TL harcama yapılarak üç yıl içinde yaklaşık 10 milyon TL’lik bir yatırım bu bölgeye kazandırıldı” dedi.
"UZUNGÖL İÇİN ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR"
Uzungöl’de yapılan işlerle ilgili de ayrıntılı bilgi veren Vali Öz, “11 adet ruhsatlı binanın cephesi kaplanarak çatı onarımı gerçekleştirildi. Uzungöl mahallesinden Demirkapı ve Arpaözü Mahallelerine giden yol ile Demirkapı mahallesinden Balık ve Aygır göllerine giden yolun üzeri taş malzeme ile kaplandı. 3 ayrı noktayı kapsayan Haldızen Deresi Peyzaj Uygulama projelerinde otopark, WC, büfe vb. yapım işleri gerçekleştirilerek alanın fonksiyonel bir şekilde kullanımı sağlandı. 330 metre yaya yolu ve oturma alanlarını kapsayan proje kapsamında ahşap korkuluk, bitkilendirme, aydınlatma, doğal taş kaplama işi tamamlandı. Hasar gören Uzungöl-Demirkapı-Arpaözü yoluna sanat yapıları yapılarak sel sularının olası zararları önlenmiştir. Uzungöl Güney kıyısı Peyzaj Projesi’nin devamı niteliğinde olan proje kapsamında WC, otopark, ahşap korkuluk, bitkilendirme, aydınlatma, yürüyüş yolu vb. yapım işleri gerçekleştirildi. Su kalitesi izleme ve katı atık bertaraf işlemi ile ilgili çalışmalar ise aralıksız olarak sürdürülüyor” diye konuştu.
"UZUNGÖL’Ü GÖZÜMÜZÜN İÇİ GİBİ KORUMAMIZ LAZIM"
Bir doğa harikası olan Uzungöl’ün dünyaya mal olduğunu ifade eden Vali Öz, “Uzungöl hem bizim için hem de dünya için de çok önemli bir turizm merkezi. Sadece Trabzon’a değil Türkiye’ye ve dünyaya mal olmuş bir turizm merkezidir. Dolayısıyla Uzungöl’ü gözümüzün içi gibi korumamız, iyi bakmamız ve bu konuda iyi çalışmamız gerekiyor. Bugüne kadar imarda altyapıda belirli sıkıntılar yaşadık. Ancak bu sıkıntıları aşmak için büyükşehir belediyemiz ve diğer kurumlarımızla gayret gösteriyoruz. Uzungöl’ü ülke ve dünya turizmine hizmet eder hale getirmek için hep beraber çalışacağız” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2014, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0