Üretici Örgütlerin Sertifika Programı

Bölgemizdeki üreticiler ile kooperatiflerin ürün pazarlama, ihracat ve girdi tedariki gibi konularda yaşadıkları sorunlara çözüm üretmek amacıyla, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce hazırlanan ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen Üretici Örgütlerinin Pazarlama Kapasitelerinin Geliştirilmesi Projesi eğitimleri tamamlandı. Proje kapsamında eğitim alan kursiyerlere, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen tören ile sertifikaları teslim edildi.

Üretici Örgütlerin Sertifika Programı
banner98

Törene Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri İsmail GERİM, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit AYGÜL, Kestel Belediye Başkan Yardımcısı Haluk KÜREL ve proje
yararlanıcıları katıldı. Proje kapsamında; ilimizden seçilen 26 kooperatifin yönetim kurulu üyelerine ve Kurumumuzda üretici kooperatifler alanında çalışan 14 personele, konusunda uzman eğitmenler
tarafından temel ekonomi, satış ve pazarlama, e-ticaret, markalaşma, lojistik ile kooperatiflere verilen desteklemeler ve hibeler konularında eğitim verildi. Eğitimin sonunda Sertifika almaya hak kazanan kursiyerler için düzenlenen törende İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit AYGÜL konuşma yaptı. İl müdürü AYGÜL konuşmasında, Bursa'nın tarımsal üretim potansiyelinde önemli yeri olan kooperatiflerin daha verimli olması amacıyla ürünlerin pazarlanmasında, paydaşlara katkı sağlanmasının çok önemli olduğunu ifade etti. Kooperatiflerin önemine vurgu yapan AYGÜL sözlerine şöyle devam etti: ‘’BEBKA’ya katkıları için teşekkür ediyoruz. Bu projeyi onların sağladığı imkânlarla gerçekleştirdik. Bu çok önemli bir projeydi. Çünkü çiftçi üretiyor ama pazarlama ve pazara sunma konusunda bir kısıt yaşanıyor. Farkındalık olması, bundan sonra bu işin ticaret kısmında bilinç oluşturulması adına çok önemli buluyorum. Her kooperatifin ürettiklerini pazarlamasını sağlamak bundan sonraki hedefimiz. Çiftçinin üretimini değerlendirmek ürettiğine değer katmak gerekiyor. Üreticinin ihtiyaç duyduğu temel girdilerin mutlaka toptan biçimde ulaştırılması gerekiyor. Ticarette kooperatiflerin, hammaddelerinin toplu alımında ufak da olsa bir indirim sağlansa çiftçimize büyük katkısı olur. örgütlerimizin tüm ülkeye örnek olacağınızı düşünüyorum. Onun için bu konuda durmak yok yola devam diyorum.’’ Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Sayın İsmail GERİM ise konuşmasında, ‘’İl Müdürlüğünde önemli güzel projeler hayata geçirmek için çaba sarf ediliyor.

Bölgesel kalkınmanın temel dayanağını oluşturan, özellikle kırsal kesimde tarımın bizi ilgilendiren tarafı ürünün toplandığı andan itibaren değer zincirinde kat edeceği noktalar. Biz bu noktada katkı sağlamaya çalışıyoruz. Devletimizin tüm kurumları aynı hedefe doğru omuz omuza yürüme gayretindeyiz. Ürünü üretmek önemli fakat onu pazarlama süreci de oldukça mühim, bu süreci takip edip teknoloji ve fuarları incelememiz gerekir. Bu alanları geliştirmemiz gerekiyor. Ürün iyi olsa bile sunum iyi değilse istediğimiz yolu alamayız. 2020’de yeni dönem destek programlarımız açılacak.
Aklınızdakileri yazıya döküp bize iletin yeni projelere doğru birlikte hareket edelim.’’ ifadelerine yer verdi. Proje kapsamında verilen eğitim hakkında kursiyerler adına görüşlerini ileten Zeyniler Çalıkuşu Kooperatifi Yönetim Kurulu başkanı Mahinur MAKAR ise proje eğitimini şu ifadelerle değerlendirdi: ‘’Bizim ihtiyacımız olan sorulara cevap verdiler. Aradığımız buydu istediğimiz buydu. Eğitimde tamamen hepsi bütünleşti. Aldığım tüm eğitimler hafızamda.’’ dedi. Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kurum binasının ve tüm imkânlarının tahsis edilmesinden duyulan memnuniyeti belirten MAKAR, ‘’ Bu eğitimlerin devam etmesini istiyoruz. Aldığımız eğitimleri sahada sizin yol göstericiliğiniz ile kullanmamız gerekiyor. Bu projenin ve buna benzerlerinin yenilenmesini rica ediyoruz.’’ dedi.

Tören, sertifikaların dağıtılması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2019, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0