Ünye, Japonya’nın Acısını Paylaştı

Japonya’nın Hiroşima kentine atom bombası atılmasının 70. yılı nedeniyle, Ünye’de anma töreni düzenlendi.Ünye Burunucu mevkisindeki Türk Japon Dostluk Anıtı önünde düzenlenen törene, Ünye Türk-Japon Dostluğu ve Ertuğrul Firkateyni...

Ünye, Japonya’nın Acısını Paylaştı
banner98
Japonya’nın Hiroşima kentine atom bombası atılmasının 70. yılı nedeniyle, Ünye’de anma töreni düzenlendi.
Ünye Burunucu mevkisindeki Türk Japon Dostluk Anıtı önünde düzenlenen törene, Ünye Türk-Japon Dostluğu ve Ertuğrul Firkateyni Şehitleri Derneği üyeleri, CHP Ünye İlçe Başkanı Orhan Bodancı ve parti üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Ünye Şube Başkanı Ali Rıza Ateş ve dernek üyeleri, Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği ve vatandaşlar katıldı.
İnsanlık tarihinin en korkunç saldırısı olarak nitelendirilen Hiroşima için Ünye’de düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile Başladı. Programda günün önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Ünye Türk-Japon Dostluğu ve Ertuğrul Fırkateyni Şehitleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu, "Biz Türk-Japon dostu bir dernek olarak ve hümanist düşünceli birer insan olarak bu felaketi lanetliyoruz, affetmiyoruz, her zaman anacağız. Dünyada böyle bir felaket yaşansın istemiyoruz" dedi.
Program Ünye Topyanı mevkisinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar, bir daha aynı acıların yaşanmaması için sloganlar ve pankartlar atılarak yürüyüşle son buldu.
Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2015, 06:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0