banner101

Türkiye'de 2018 böyle geçti

Türk Silahlı Kuvvetleri, hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattı.

Türkiye'de 2018 böyle geçti

ANKARA (AA) - Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk gününde, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 72 savaş uçağı, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin ilçesinde belirlenen terör örgütü PYD/PKK'ya ait 113 hedeften 108'ini vurdu. Harekat kapsamında, TSK kara kuvvetleri unsurları Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Afrin'deki noktalara ilerleyişe geçti. Suriye'deki terör hedeflerine yönelik operasyonların sürdüğü bölgeye Kilis'ten de top ve obüs atışları yapıldı. Harekatta ATAK helikopterleri, yerli üretim "Cirit" füzeleri, SİHA ve İHA'lar da kullanıldı.

TSK, ayrıca Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin bölgesinin doğusundaki Azez'den de operasyona girişildi. Hava saldırılarıyla başlayan harekatın 3. gününde, toplam 14 nokta terör örgütü PYD/PKK'dan kurtarıldı. TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in doğusundaki Azez'den ilerleyerek stratejik önemdeki Burseya Dağı'nı ve üç köyü terör örgütü PYD/PKK'dan temizledi. Harekatın ilk dört gününde 260 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Mehmetçik'in Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ele geçirdiği bölgelerde, PYD/PKK'lı teröristlerce yapılan betonarme ve çukur mevziler, üstü kapalı yaklaşık 20 metre uzunluğundaki tüneller ile nöbet noktaları dikkati çekti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçiminde aday göstermeyeceklerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ulus'taki Türk Telekom binasının işgal edilmesine ilişkin davada kararını açıklayan mahkeme, 13 sanığı "ağırlaştırılmış müebbet", 15 sanığı "müebbet hapis" cezasına çarptırdı.

Sultanahmet'te 12 Ocak 2016'da çoğu Alman vatandaşı 12 kişinin öldüğü, 16 kişinin yaralandığı canlı bomba eylemine ilişkin Suriye ve Iraklıların da aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 26 sanığın yargılandığı davada, 3 sanığa ağırlaştırılmış müebbet ve 329'ar yıl hapis cezası verildi.

Arabuluculuk uygulaması başlatıldı

İşçi-işveren uyuşmazlıklarında zorunlu hale getirilen arabuluculuk 1 Ocak'ta uygulanmaya başladı, uygulamanın ilk gününde 588 başvuru alındı.

Ankara-Trabzon seferini gerçekleştiren bir yolcu uçağı Trabzon Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıktı, denize metreler kala durabilen uçaktaki 162 yolcu ve 6 mürettebat güvenli şekilde tahliye edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ATV'de yayımlanan Müge Anlı ile "Tatlı Sert" programına video konferans yöntemiyle bağlanarak okuma yazma seferberliğini başlattı.

CHP'nin 36'ncı Olağan Kurultayı'nda genel başkanlığa yeniden Kemal Kılıçdaroğlu seçildi.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Özel Hava Alay Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 27 sanık hakkında açılan davada karar çıktı. Mahkeme, 14 sanığı "ağırlaştırılmış müebbet", 7 sanığı ise "müebbet hapis" cezasına çarptırdı.

Başbakan Binali Yıldırım, milli haberleşme uygulaması PttMessenger ile ilk kez Zeytin Dalı Harekatı'nın sevk ve idaresinden sorumlu 2'nci Ordu Komutanlığının Hatay'daki harekat merkezine canlı bağlantı gerçekleştirdi.

Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde milli mühendislik ürünü PttMessenger'ı tanıttı.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulundaki eylemlere ilişkin 156'sı kursiyer, 8'i rütbeli 164 sanık hakkında açılan davada karar çıktı. FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulundaki eylemlere ilişkin 164 kişinin yargılandığı davada kararını açıklayan mahkeme heyeti, 4 sanığı "ağırlaştırılmış müebbet", 60 sanığı ise "müebbet hapis" cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanıklardan 100'ü hakkında beraat kararı verdi.

Nazlı Değer Aziz Sancar bursu almaya hak kazanan ilk isim oldu

Kanser üzerine araştırmalar yapan Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü yüksek lisans öğrencisi Nazlı Değer, Türkiye'de Fulbright Eğitim Komisyonunca Aziz Sancar bursu almaya hak kazanan ilk isim oldu.

HDP'nin 3'üncü Olağan Kongresi'nde tek liste halinde gidilen seçimlerde Pervin Buldan ve Sezai Temelli, 823 oyla eş genel başkan oldu.

FETÖ'nün darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla yargılanan gazeteciler Mehmet Altan, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 6 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te 53 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıların planlayıcısı ve faili olduğu suçlamasıyla yargılanan sanık Nasır Eskiocak, 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin şehir merkezinin Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteğindeki Özgür Suriye Ordusu mensuplarınca bu sabah 08.30 itibarıyla tamamen kontrol altına alındığını açıkladı.

Afrin şehir merkezine Türk bayrağı asıldı

TSK ve ÖSO güçlerince kontrolün sağlandığı Afrin şehir merkezine Türk bayrağı asıldı.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Sami Türk görevinden istifa etti.

Karadeniz'i Doğu Anadolu üzerinden İran'a bağlayan Artvin-Rize-Ardahan kara yolundaki Cankurtaran Geçidi'nde inşa edilen tünel, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından ulaşıma açıldı.

"Ayla" filmi, ABD'de düzenlenen 24. Sedona Uluslararası Film Festivali'nde, "En İyi Yabancı Film" ve izleyici oylarıyla belirlenen "En İyi Film" ödüllerini kazandı.

İran'ın güneydoğusundaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinde, Başaran Holding'e ait özel bir Türk uçağı düştü ve 11 kişi hayatını kaybetti.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi'yi vurarak darbe teşebbüsünün seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin davada, 18 sanığın tamamı Halisdemir'e yönelik "nitelikli kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara'nın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığındaki eylemlere ilişkin, 328 sanığın yargılandığı davada kararını açıklayan mahkeme, 27 kişiye ağırlaştırılmış müebbet, 20 kişiye müebbet hapis cezası verdi.

Darbe girişimi sırasında Mamak 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı tank taburu personelinin katıldığı eylemlere ilişkin 63 sanığın yargılandığı davada 11 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 27 sanığa müebbet hapis cezası verildi.

28 Şubat davasında 103 sanıktan aralarında dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Halil Kemal Gürüz'ün de bulunduğu 21'i müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasını kararlaştırdıklarını bildirdi.

MİT'in, FETÖ'nün Balkan ayağına yönelik Kosova'da düzenlediği operasyonda yakalanan ve Türkiye'ye getirilen 6 şüpheli, "terör örgütü yöneticiliği" ve "uluslararası casusluk" suçlarından tutuklandı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde bir araştırma görevlisi, aralarında dekan yardımcısının da bulunduğu 4 kişiyi öldürdü.

Meral Akşener yeniden genel başkan seçildi

İYİ Parti'nin 1. Olağanüstü Kurultayı'nda Meral Akşener, bin 60 delegenin oyuyla yeniden genel başkan seçildi.

24 Haziran'da yapılacak seçimlerde, Cumhurbaşkanı adaylığı için siyasi partilerce yapılacak başvurular ile seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin YSK'ye yapacağı başvurular başladı.

AK Parti ile MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gösterilirken, CHP'nin adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce, HDP'ninki tutuklu İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş, Saadet Partisininki Temel Karamollaoğlu, Vatan Partisininki Doğu Perinçek, İYİ Parti'ninki Meral Akşener oldu.

AK Parti ve MHP arasında "Türkiye'nin istiklalini ve istikbalini her şeyin üstünde tutan bir anlayışla güçlü ve istikrarlı bir parlamento yapısının oluşturulması ve gelecek 5 yıl içinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesini temin etme hedefi" doğrultusunda "Cumhur İttifakı Protokolü" yapıldı.

FETÖ 15 Temmuz darbe girişiminde TRT'nin Harbiye'deki binasının işgal edilmesi ve sonrasında çıkan olaylarda 3 kişinin ölümü, 50 kişinin yaralanması ile Taksim Meydanı'nın kontrol altına alınmaya çalışılması sırasında 39 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin görülen davada, "anayasayı ihlal" suçundan 16 sanık ağırlaştırılmış müebbet, 15 sanık da müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin işgali ve burada çıkan olaylarda Prof. Dr. İlhan Varank'ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin şehit edilmesiyle ilgili görülen davada, 10 sanığa "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 31 sanığa da müebbet hapis cezası verildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısının ardından Türkiye'de 3 günlük milli yas ilan edilmesi nedeniyle bayraklar yarıya indirildi.

Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi

Türkiye genelinde seçmenler, 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 52,59'luk oy oranıyla yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.

Kamuoyunda "İmar Barışı" olarak bilinen ve 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenleme kapsamında Yapı Kayıt Belgesi için başvurular, e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı.

TANAP, Eskişehir'in Seyit Gazi ilçesi Aksaklı Mahallesi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Fırat Kalkanı Harekat alanı ile Münbiç arasında kalan hatta TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından bağımsız devriye faaliyetlerine başlandı.

Dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı projesi olan ve birinci etabının yüzde 90'dan fazlası tamamlanan İstanbul Yeni Havalimanı'na ilk inişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan "TC-ANK" uçağı yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yemin ederek görevine başladı.

Yeni sistemin ilk kabinesi açıklandı

Erdoğan, yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı. Buna göre, Cumhurbaşkanı Yardımcılığına Fuat Oktay getirildi. Yeni kabinede eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da Milli Savunma Bakanı olarak görev aldı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Genelkurmay Başkanlığına Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanlığına Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Genelkurmay 2. Başkanlığına Korgeneral Metin Gürak atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında ilk Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı gerçekleştirildi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Sarılar köyü yakınlarında yolcu treninin vagonlarından bir kısmının raydan çıkması sonucu 24 kişi yaşamını yitirdi, 341 kişi de yaralandı.

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyonda gözaltına alınanlar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen, aralarında Adnan Oktar'ın da bulunduğu 168 şüpheli tutuklandı.

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve "sağlık sorunları" dikkate alınarak cezası "ev hapsine" dönüştürülen ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson, cezaevinden çıktı.

100 günlük eylem planı açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 400 projeyi içeren ulaşımdan enerjiye, ekonomiden sanayiye, dış ticaretten şehirciliğe, dış politikadan savunmaya, eğitimden sağlığa, tarımdan teknolojiye, turizmden gençlik ve spora birçok başlıktaki hedeflerin yer aldığı 100 günlük eylem planını açıkladı.

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçerli oyların tamamını alarak yeniden genel başkanlığa seçildi.

ABD'nin Türk bakanlara yaptırım kararı sonrası mütekabiliyet çerçevesi kapsamında ABD Adalet ve İçişleri Bakanlarının Türkiye'deki mal varlıklarının dondurulması kararı verildi.

İYİ Parti'nin Olağanüstü Kongresi'nde Meral Akşener, yeniden genel başkanlığa seçildi.

Suriye konulu "Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi" düzenlendi

Eylül ayında, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran'da düzenlenen Suriye konulu "Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi"ne katıldı.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu Görüşmeleri'ne katılmak üzere ABD'ye gitti.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in davetlisi olarak Berlin'e gelen Recep Tayyip Erdoğan, Steinmeier ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'le görüştü.

MİT tarafından Suriye'nin Lazkiye kentinde yapılan nokta operasyonda, 2013'te Reyhanlı’daki bombalı saldırıda Suriye istihbaratıyla irtibatı sağlayan ve failleri yönlendiren Yusuf Nazik yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

Türkiye ve Rusya arasında, "İdlib Gerginliğin Azaltılması Bölgesindeki Durumun İstikrarlaştırılmasına İlişkin Mutabakat Zaptı" imzalandı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na, durdurulan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ilettiği iddiasıyla yargılandığı davada, "gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasını onadı, milletvekilliği sona erinceye kadar cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar verdi.

Ankara Merasim Sokak'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya ilişkin davada 6 sanığa 30'ar kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1185'er yıl hapis cezası verildi.

"STAR Rafinerisi" açıldı

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen Suriye konulu Dörtlü Zirve'ye, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel katıldı.

İstanbul'un üçüncü havalimanının ilk fazının uçuşlara açılması dolayısıyla düzenlenen tören, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR'ın iştiraki SOCAR Türkiye tarafından inşa edilen "STAR Rafinerisi"nin açılış töreni, İzmir'in Aliağa ilçesinde yapıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlere ilişkin yaptığı değerlendirmede, seçimlerde teröre bulaşmış olanların sandıktan çıkması halinde gereğini yaparak kayyum tayinleriyle yollarına devam edecekleri söyledi.

İçişleri Bakanlığınca, terör örgütleriyle bağlantısı bulunduğu gerekçesiyle 635 güvenlik korucusu ve 259 muhtar görevden alındı.

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve ev hapsinde olan ABD'li din adamı Andrew Brunson'a, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Hükümle birlikte serbest bırakılan Brunson'ın ev hapsi ve yurt dışı yasağı kaldırıldı.

"Çingene Kızı" mozaiğinin parçaları Türkiye'ye getirildi

TürkAkım Projesi'nin deniz bölümüne döşenecek son boru, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in talimatıyla indirildi.

ABD'nin Ohio eyaletindeki Bowling Green Eyalet Üniversitesi'nde sergilenen "Çingene Kızı" mozaiğinin parçaları, THY'ye ait tarifeli uçakla Türkiye'ye getirildi.

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu 4 asker şehit olurken bir asker yaralandı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında cuntacılar tarafından başından vurularak yaralanan Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan ile şehit edilen koruması Hasan Gülhan'ın alıkonulmaları ve infaza götürüldükleri anın görüntüleri ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünün 2019 yılının haziran ayında tüm Türkiye'de yaygınlaştırmayı planladığı Merkezi Entegre Laboratuvar İşletim Sistemi Projesi, Türkiye'de ilk kez pilot il seçilen Diyarbakır'da başlatıldı.

Türk öğrenciler, Güney Kore'de düzenlenen Uluslararası Bilim Proje Fuarı'nda ilaçların etkinlik ve ekonomikliğini artırmayı amaçlayan çalışmalarıyla "Sıra Dışı Mühendislik Araştırması" madalyası aldı.

Denizli'nin Merkezefendi ilçesi Başkarcı bölgesinde bir eğitim uçağı düştü; uçağın enkazına ve iki kişinin cenazelerine bir gün sonra ulaşıldı.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız bir maden ocağında metan gazı sıkışması nedeniyle patlama meydana geldi, patlamada yaşamını yitiren 3 işçinin cenazesi, yaklaşık 10,5 saat süren çalışmanın ardından çıkarıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Irak'ın kuzeyinde teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar ve Karacak Dağı bölgelerine hava harekatı düzenlendi.

Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi soruşturmasında yakalama kararı

Ankara-Konya seferini yapan YHT, Marşandiz istasyonuna girişi esnasında kılavuz tren ile çarpıştı, kazada 3'ü makinist 9 kişi hayatını kaybetti ve 86 kişi yaralandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi soruşturması kapsamında, eski Suudi İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed el-Asiri ve Veliaht Prens'in eski danışmanı Suud el-Kahtani hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

"Çingene Kızı" mozaiğinin ABD'den Gaziantep'e getirilen 12 parçası, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katıldığı törenle Zeugma Mozaik Müzesi'nde ziyarete açıldı.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un suikast sonucu öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi, yargılamanın 8 Ocak 2019'da başlamasına karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Gezi Parkı eylemleri soruşturması kapsamında oyuncu Mehmet Ali Alabora, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin görüntülerin yayınlanması ve Cumhuriyet gazetesi davalarının firari sanığı gazeteci Can Dündar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0