Trakya'da “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik“ uygulaması yapıldı

Nasıl ki araç sürücüsünün sürüş esnasında trafikte cep telefonunu kullanmaması gerekiyorsa bir yayanın da karşıdan karşıya geçerken cep telefonunu kullanmaması gerekiyor.

Trakya'da “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik“ uygulaması yapıldı
banner98

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 7-13 Mayıs Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" sloganıyla uygulama yaptı.

Edirne'de Atatürk Bulvarı'nın Selimiye Meydanı mevkisinde yaya kaldırımında yapılan denetime katılan Vali Ekrem Canalp, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar ve İl Jandarma Komutanı Albay Abdulkadir Seri vatandaşları bilgilendirdi.

Polis ve jandarma ekipleri de kent sakinlerine broşür dağıttı.

Vali Canalp, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, hem yayaların hem de sürücülerin trafik kurallarına uyması gerektiğini söyledi.

Akıllı telefonların yaygın şekilde kullanılmasının trafikte farklı sıkıntılara sebebiyet vermeye başladığını aktaran Canalp, "İnsanlar cep telefonlarını kullanırken odaklandıkları konu telefon oluyor. Dolayısıyla kendileri trafiği ve diğer araçları görmede, algılamada sıkıntılar yaşıyorlar. Nasıl ki araç sürücüsünün sürüş esnasında trafikte cep telefonunu kullanmaması gerekiyorsa bir yayanın da karşıdan karşıya geçerken cep telefonunu kullanmaması gerekiyor." dedi.

Canalp, güvenli trafik için sürücü ve yayanın trafiğe odaklanması gerektiğini vurguladı.

Keşan ilçesinde de Kaymakam Cemalettin Yılmaz ve Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Alpaslan Türkeş Meydanı'ndaki uygulamaya katılarak yaya ve sürücüleri bilgilendirdi.

- Kırklareli

Kırklareli'nde Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda Vali Osman Bilgin, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uğur Özmen, vatandaşları trafikte yayaların uymaları gereken kurallar hakkında bilgilendirdi.

Kaldırımları kullanan ve kurallara uyanlara teşekkür eden Bilgin, trafik güvenliğinin çok önemli olduğunu söyledi.

Her yıl bayramlarda yaşanan trafik kazalarında birçok insanın can ve mal kaybı yaşadığını anımsatan Bilgin, bu yıl Ramazan Bayramı'nda kaza oranının yüzde 60 azaldığını vurguladı.

İçişleri Bakanlığının trafik güvenliği açısından önemli çalışmalar yürüttüğünü aktaran Bilgin, "Trafikte başta sürücülerimiz olmak üzere yayalarımız da çok dikkatli olmalılar. Son mottomuz 'Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik'. Güvenli trafik için yaya geçitlerini kullanalım, kaldırımlarda yürüyelim, görünür olalım. Çok koyu giyinen yayalar, bazı alanlarda görünürlük açısından çok sıkıntı yaratıyor. Trafik ışıklarına uyalım ve yola odaklanalım." diye konuştu.

Etkinliğin ardından bazı polis ve jandarma personeline başarı belgeleri verildi.

Lüleburgaz ilçe girişinde oluşturulan asayiş kontrol noktasındaki uygulamada, Emniyet Müdürü Osman Ünal ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömür Gökmen, araç sürücülerine trafik güvenliği hakkında bilgiler verdi.

Sürücülere, yayalara öncelik vermeleri ve hareket halindeyken de emniyet kemeri takmaları uyarısında bulunuldu.

Ünal, araçta emniyet kemeri takan sürücü ve yolculara duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Sürücü ve yolculara trafik kuralları ve uyarıların yer aldığı broşür dağıtıldı.

- Tekirdağ

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde de "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" uygulaması yapıldı.

Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, Hükümet Meydanı'ndaki uygulama sırasında yaptığı açıklamada, hafta kapsamında öğrencilere eğitimler verildiğini belirterek "Bugün ilçemizin merkezinde vatandaşlarımızla sohbet edeceğiz. Araç sürücülerimize bu konuda ikazlarımızı yapacağız, yayalarımıza el broşürlerimizi dağıtacağız." dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2022, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0