Tküugd Genel Başkanı Yavuzaslan: “Kırım’da İnsan Hakları İhlalleri Sürüyor”

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Kırım’daki insan hakları ihlallerine dikkat çekti.Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı (TKÜUGD) ve Kırım Haber...

Tküugd Genel Başkanı Yavuzaslan: “Kırım’da İnsan Hakları İhlalleri Sürüyor”
banner98
Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Kırım’daki insan hakları ihlallerine dikkat çekti.
Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı (TKÜUGD) ve Kırım Haber Ajansı Türkiye Temsilcisi Güngör Yavuzaslan, Rus işgali altındaki Kırım’da insan hakları ihlallerinin devam ettiğini söyledi.
Yavuzaslan, “Kırım Rusya tarafından işgal edilmesinin ardından başta Kırım Tatar Türkleri olmak üzere Kırım’da yaşayan insanlara karşı baskı ve şiddet devam etmektedir. Kırım’da medya ve gazeteciler susturulmuştur. Şu anda Rusya Kırım’da baskıcı bir idare kurmuş ve Kırım Tatar Türklerine karşı asimilasyon uygulanmaktadır. Türkiye’de medyamız Kırım Tatar Türkleri’nin mücadelesini daha fazla gündeme getirmelidir. Görülmektedir ki Kırım’da yaşananlar medyamızın yeterince dikkatini çekmemektedir” dedi.
Kırım Tatar Milli Meclisi’nin ve Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun başarılı bir çizgide diplomasi yürüttüğünü de kaydeden Yavuzaslan, Kırım Türklerinin yanlarında olduklarını ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0