TKP hafta sonu beş yeni semt ve işçi evi açılışı yapıyor

Türkiye'nin derin yoksulluk yaşadığı bir dönemde mahallelerde dayanışmayı ve birlikte mücadeleyi büyütmeye çalışan semt ve işçi evlerinin sayısı son dönemde artıyor.

TKP hafta sonu beş yeni semt ve işçi evi açılışı yapıyor
banner98

Türkiye Komünist Partisi tarafından açılan semt ve işçi evlerine bu hafta sonu beş yeni adres daha eklenecek.

Konya, Sinop, Kırklareli ve Antalya'da iki yerde yapılacak bu açılışları, önümüzdeki dönemde hızla yenilerinin takip edeceği belirtiliyor.

4 semt evi ve 1 yeni işçi evi

Semt evlerinin ne işe yaradığı, bu açılışlara nasıl bir anlam yüklendiği, Anadolu’da devam eden açılışların nasıl bir seyirle devam edeceğini TKP Merkez Komite üyesi Ozan Yılmaz şöyle açıklıyor:

"Konya’da Seydişehir İşçi Evi, Sinop’ta Ayancık Semt Evi, Kırklareli’nde Lüleburgaz Semt Evi, Antalya’da ise Güvenlik ve Güneş Mahallesi Semt Evleri açılacak. Konya’da geçen haftalarda Fatih Işıklar Semt Evi açılmıştı. Bu Konya’da açılan ilk semt eviydi. Pazar günü açılışını yapacağımız Seydişehir İşçi Evi ise Konya’da açılan ilk işçi evi olacak. Yine Lüleburgaz Semt Evi Kırklareli’nin, Ayancık Semt Evi ise Sinop’un ilk semt evleri olacak. Antalya’nın emekçi mahallelerinde her geçen gün daha fazla semt evi açıyoruz. Emekçilerin yoksulluk, işsizlik, düşük ücretler, eğitim, sağlık gibi kamu hizmetlerine erişme güçlükleri, fahiş kiralar ve faturalar gibi çok sayıda ağır sorunla baş başa bırakıldığı ağır bir kış tablosuna doğru gidiyoruz. Yaşadığımız her türlü sorunu ortaklaştırarak bir mücadele başlığı haline getirmemiz gerekiyor. Semt ve işçi evleri halkımızın bu anlamdaki ihtiyaçları açısından önemli işlevler üstlendiği için her yerde toplumsal karşılık buluyor."

İçinde bulunduğumuz koşulların emekçileri birbirine yakınlaştırdığını belirten Yılmaz, semt evi olan mahallelerde emekçilerin, yaşanan en küçük sorunu birbirlerinden güç alarak bir mücadele başlığı haline getirebildiğini söyledi. Semt evlerinin ayrıca eğitim hakkından mahrum bırakılan, spora erişimde güçlük yaşayan çocuklar ve gençlere dönük faaliyetlerinden de bahsederek, bu alanda pek çok başlıkta atölyeler, okuma kulüpleri düzenlendiğini; edebiyat, müzik ve sanatın çeşitli alanlarında birçok etkinliğin gerçekleştiğini ifade etti.

'Semt evlerinde güncel sorunlarla mücadele ederken, çürümüş bu düzeni değiştirmek için de mücadele ediyoruz'

Semt ve işçi evlerinin önemli deneyimler biriktirdiğini söyleyen Yılmaz, emekçilerin buralarda haklarını öğrendiğini, hukuksal destek alabildiğini, işyerlerinde uğradıkları haksızlıklara karşı nasıl mücadele edebileceklerine dair fikir edindiklerini belirtti. Özellikle sanayi bölgelerine yakın yerleşimlerde işçi evleri açtıklarını söyleyen Yılmaz şöyle devam etti:

"İşçi evleri Patronların Ensesindeyiz çalışmasının irtibat noktaları bir yandan. İşçi evlerinde sektör veya işyeri dayanışma ağları kuruluyor. Diğer yandan şunun da altını çizmek gerekiyor: Semt evleri emekçilerin yaşadığı tüm sorunları kalıcı olarak ortadan kaldırmak için de var. Yalnızca bugün yaşadığımız sorunların üstesinden gelmek için örgütlenmiyoruz, aynı zamanda artık çürümüş, geride kalması gereken, emekçilerin kanını emen bu düzenden kurtulmak için de örgütleniyoruz. Emekçiler mahallelerinde düzen değişikliği için yan yana geliyor, bu düzenin karşısında bir alternatifi güçlendiriyorlar. Evet semt evleri mahallelerde bir yaşam kuruyor, dayanışma ve mücadele kültürünü geliştiriyor. Bu anlamıyla semt evleri aslında o mahallede yaşayan herkesin yeri, ama aynı zamanda TKP öncülüğünde emekçilerin omuzlarında sosyalizm fikrinin güçlendiği yerler. Semt evlerinin sayısı arttıkça, emekçilerin örgütlü hareket etme becerisi artacak; TKP yaygınlaşacak, emekçilerin sesi daha güçlü çıkacak ve nihayetinde sermaye egemenliği tarafından yok edilmenin eşiğine gelen ülkemizde bir çıkış yolu güçlenecek. Bu nedenle fazlasıyla önemsiyoruz bu açılışları."

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0