Terör Ekonomiyi De Vurdu

Aydın iş dünyasını temsil eden oda ve borsa başkanları, PKK ve IŞİD’e yapılan operasyonlarla birlikte ülke içinde yaşanan tedirginliğin ve belirsizliğin ekonomiyi de etkilediğini ifade ederek faturanın her geçen gün kabardığını dikkat...

Terör Ekonomiyi De Vurdu
banner98
Aydın iş dünyasını temsil eden oda ve borsa başkanları, PKK ve IŞİD’e yapılan operasyonlarla birlikte ülke içinde yaşanan tedirginliğin ve belirsizliğin ekonomiyi de etkilediğini ifade ederek faturanın her geçen gün kabardığını dikkat çekti.
Aydın’daki oda ve borsa başkanları son günlerde ülke genelinde yaşanan terör saldırının birlik ve beraberliği yıpratmaya yönelik olduğunu söyledi. Ülkenin içine girdiği sürecin insanları tedirgin etmeye başladığını ifade eden oda ve borsa başkanları ekonomide de kanayan yaranın devam ettiğini altını çizdi. Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin savaşların ekonomide istikrarsızlığa neden olduğunu ifade ederken Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı da Türkiye’nin bir an önce toparlanmasını istedi. Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken de toprağı tehlikede olan ülkelerin ekonomisinin iyi olması beklenemeyeceğini dile getirdi.

“BELİRSİZ ORTAM İŞADAMININ EN SEVMEDİĞİ ORTAMDIR”

Ülkenin içinde bulunduğu durumun direk olarak ekonomiyi ve özellikle ihracatı etkilediğini kaydeden Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “Ülkede kararsız bir ortam var. Dolar, euro, altın bir gün yükseliyor bir gün düşüyor. Bir yerlerle savaşmak ülkede ekonomi anlamında istikrarsızlığa neden oluyor. Hükümet kurma çalışmaları olumlu bir aşamaya gelmiş olmalı ki dolar ve altında düşüşler yaşanmaya başladı. Şu anda iniş çıkışlara neden olan bir ekonomik faaliyet söz konusu değil. Belirsiz ortam işadamının en sevmediği ortamdır. Bu terör olayları bir an önce bitirtilerek hükümetin kurulup bir an önce istikrar yakalanmaya çalışılmalıdır. Kurt puslu havayı sever, kötü ortamlar ne yazık ki bu kötü sonuçları doğruyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet kalanlara sabır diliyorum” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN SİLKELENİP KENDİNE GELMESİ GEREKİYOR”

Ülkenin içinde bulunduğu durumun normal olmadığını ifade eden Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, “Türkiye kargaşanın içine çekilmek isteniyor. Bu konuda sağduyu olmamız gerekiyor. Terör olayları korku verici olmaya başladı. Türkiye’nin bir an önce toparlanması lazım. Nasıl bir hükümet planı gerçekleştirilmek isteniyorsa bir an önce aktif hale getirilmesi gerekir. Eğer bu geçici bir hükümet olacaksa da en az iki sene olmak şartıyla olmalı ve kesin odaklı çözümler üretilmelidir. Yaşanan üzücü olayların bir an önce bitmesini temenni ediyor ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah Türk halkını korusun ve yardımcısı olsun. Terör olayları, erken seçim derken dolar çok yükseldi ve borsa dip yapmaya başladı. Türkiye’de olan sıcak para kaçarsa ülke büyük bir girdabın içine girebilir. Türkiye’nin bir an önce silkelenip kendine gelmesi gerekiyor” dedi.

“TOPRAĞIN TEHLİKEDE OLDUĞU BİR ÜLKEDE EKONOMİ OLMAZ”

Artan terör olaylarını hükümetin kurulmamasına bağlamayan ve şu ana itibariyle aktif karar alan bir hükümetin bulunduğunu öne süren Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, “Hepimiz bu ülkenin birer parçasıyız. Bu işin siyasi ve ekonomik boyutunun yanı sıra vicdani tarafı olmalıdır. Artık ciğerimiz yanıyor. Ülkenin içinde yaşanan durumlar ister istemez ekonomiyi kötü şekilde etkiliyor ancak toprağın tehlikede olduğu bir ülkede de ekonomi olmaz. Terör ekonomiyi kötü etkiliyor diye hiçbir baskı grubuna boyun eğmememiz gerekiyor. Terörün neticesinde doğacak olan topraksızlık durumunda ekonomi diye de bir şey olması söz konusu değildir. Ülkenin bu terör belasından bir an önce kurtulması gerekiyor. Terörle mücadele bir devlet politikasıdır” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0