SP Genel Başkanı Kamalak Eskişehir’de

Eskişehir-Bilecik-Kütahya Bölge Hamle Toplantısı’na katılmak üzere Eskişehir’e gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, terör olayları ve Suriye politikası hakkında konuştu.Özel bir otelde düzenlenen Bölge Hamle...

SP Genel Başkanı Kamalak Eskişehir’de
banner98
Eskişehir-Bilecik-Kütahya Bölge Hamle Toplantısı’na katılmak üzere Eskişehir’e gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, terör olayları ve Suriye politikası hakkında konuştu.
Özel bir otelde düzenlenen Bölge Hamle Toplantısı’na katılmak üzere Eskişehir’e gelen Kamalak, ilk olarak basın mensuplarına açıklama yaptı. Türkiye’de şuanda en önemli gündemin terör olayları olduğunu söyleyen Kamalak, iktidarı bu konuda daha önceden uyardıklarını ifade etti.
Genel Başkan Kamalak, "Kendilerine bizzat dedik ki; ’Sayın Başbakanım, açılım süreci diyorsunuz, demokratik süreç diyorsunuz, barış süreci diyorsunuz. Biz Saadet Partisi olarak büyük endişe içerisindeyiz. Söylemeye dilimiz varmıyor ama bu sürecin sonunda Türkiye ya bölünecektir, ya da çok büyük çatışmalarla karşı karşıya gelecektir" ifadelerini kullandı.
"TERÖR OLAYLARI BİZİ HAKLI ÇIKARDI"
Uyarılara bir cevap alamadıklarını ve bununla birlikte bazı basın yayın organları tarafından haksız duruma düşürüldüklerini öne süren Kamalak, "Hükümetten bir cevap alamamakla beraber, yandaş medya tabiri caizse bizi topa tuttu. Bize, ’Siz analar ağlasın mı istiyorsunuz?’’, ’Şehit cenazeleri gelsin mi istiyorsunuz?’ dediler. Biz onlara; ’Bekleyin, işin sonuna bakın, barajlar terör tutuyor’ dedik. Keşke biz haklı çıkmasaydık. Maalesef zaman bizi haklı çıkardı. Her alanda olduğu gibi maalesef terör olaylarında da zaman bizi haklı çıkardı" dedi.
"ESAD’I UYARDIK, 5 BİN SİYASİYİ SERBEST BIRAKTI"
Kendilerinin Esad’ı da uyardığını ve uyarıların üzerine 5 bin siyasi tutuklunun serbest bırakıldığını aktaran Kamalak şöyle devam etti:
"Bizi Suriye konusunda eleştiren en ziyade hacılar, hocalar, müftüler, müezzinler ve vaizler oldu. Ben buradan yüreğinde zerre miktarı iman değil, insaf taşıyan herkese sesleniyorum. Ey hacılar hocalar sizin yüce kitabınız, ’2 Müslüman topluluk arasında bir ihtilaf belirdiği zaman, onların arasını ıslah ediniz’ diye emretmiyor mu? İşte biz o emre uyarak oradaki ihtilafın işin başında ve yerinde halletmek üzere gittik. Esad’ı ciddi anlamda uyardık. ’Muhalefetten korkmayınız’ dedik. Orada basın toplantısı yaptık. Dönüşte Türkiye’de de basın toplantısı yaparak, iktidarı uyardık. Bunun üzerinde büyük ihtimalle bizim tavsiyelerimize uyarak, Esad biz ayrıldıktan sonra 5 bin siyasi tutukluyu serbest bıraktı."
"SURİYE’YE 15 DAKİKADA GİRERSİNİZ, 15 YILDA ÇIKAMAZSINIZ"
Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Suriye içerinde farklı ülkelerin de olduğuna dikkat çekti. Buraya girilmemesi konusunda iktidarı uyardıklarına dikkat çeken Kamalak, "İktidarı uyardık. Hani 15 gün içerisinde Şam Camii’nde sabah namazı kılacaklardı. Dedik ki; ’Yapmayın Allah aşkına. Suriye’de, sadece 22 milyonluk Suriye halkı yok. Orada İran vardır, orada Çin vardır, orada Rusya vardır, bunların irtibatta bulunduğu 72 millet vardır. 15 günde değil, 15 dakikada Suriye’ye girebilirsiniz ama 15 yılda çıkamazsınız. Çıktığınızda da kolunuz kanadınız kırılmış olarak çıkarsınız. Ülkeniz bölünmüş olarak çıkarsınız’ dedik" şeklinde konuştu.
"ELİN ADAMI SURİYE’Yİ DÖRDE BÖLMÜŞ DURUMDADIR"
"Ben yine bizi itham eden, hatta sinkaflı küfürlerde bulunan o zevata sesleniyorum" diyen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Bugün iktidarın Suriye politikasını destekleyen Allah’ın bir tek kulu var mı? ’Doğru yapıldı’ diyebiliyor musunuz? Şuan iktidar sahipleri, ’Suriye’nin toprak bütünlüğü korunmalıdır’ diyor. Doğru söylüyorsunuz ama geçti artık o iş. Elin adamı Suriye’yi dörde bulmuş durumdadır" ifadelerini kaydetti.
Konuşmanın ardından Özel Bölge Hamle Toplantısı, basına kapalı başladı.
Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2016, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0