Sosyal devlet öğrencisini borçlandırmaz

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için cumhurbaşkanı aday adayı olduğunu açıklayan Basın Konseyi eski Genel Sekreteri, ünlü reklam filmi yönetmeni Abdullah Ekşioğlu, öğrencilerinin KYK kredileri konusuna değinerek “Sosyal devlet öğrencisini borçlandırmaz” dedi.

Sosyal devlet öğrencisini borçlandırmaz
banner98

KYK Kredilerinin affedilmesi ve kredi uygulamasının sonlandırılması gerektiğini savunan Ekşioğlu, devletin öğrencilere kredi yerine burs vermesini ve gençleri hayata borçlu başlatmamak gerektiğini vurguladı.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için cumhurbaşkanı aday adayı olduğunu açıklayan Basın Konseyi eski Genel Sekreteri ve ünlü reklam filmi yönetmeni Abdullah Ekşioğlu öğrencilerin KYK kredilerinin affedilmesi konusuna değinerek, “Devlet öğrencilere kredi değil burs vermelidir. Şu anda KYK kredisi dolayısıyla borçlu durumda olan tüm gençlerin borçları derhal silinmelidir. Sosyal devlet öğrencisini borçlandırmaz.” dedi. KYK kredisi uygulamasının sonlandırılması, yerine KYK bursu uygulamasının kapsamının genişletilmesi gerektiğini savunan Ekşioğlu, KYK kredilerinin gençlerin hayata borçlu başlamasına neden olduğunu, oysa geleceği düşünen bir devlet idaresinin amacının gençleri hayata güçlü başlatmak olmasının ülke geleceği için daha doğru olacağını vurguladı.

KYK kredileri konusunda affı savunmasının bir popülizm olmadığını, kredilerin bursa dönüştürülmesini gençlerin gönlünü kazanmak için değil ülke çıkarları bunu gerektirdiği için istediğini kaydeden Abdullah Ekşioğlu, bir ülkenin kalkınabilmesi için gençlerinin en verimli olabilecek dönemlerini kredi geri ödemesi endişesiyle değil, mesleğinde dünya ile rekabet edebilecek hedeflere odaklanarak geçirmesi gerektiğini, yanlışta ısrar etmenin sadece gençlere değil, ülkenin bugününe ve yarınlarına da zarar verdiğini, ileri görüş sahibi hiç kimsenin KYK kredilerinin affedilerek, bursa dönüştürülmesi teklifine karşı çıkamayacağını ifade etti.

KYK kredileri konusu her gündeme geldiğinde, daha önce kredi kullanmış ve geri ödemesini yapmış kişilere karşı adaletsizlik olacağını savunan bir grubun ortaya çıktığını da sözlerine ekleyen Abdullah Ekşioğlu, “Adaletsizlik oluşacağı gerekçesiyle yanlışta ısrarcı olamayız. Zararın neresinden dönülürse kardır. Bu tür dönüşümler her ne kadar görünürde bir adaletsizlik algısı oluştursa da kamu yönetiminin en önemli görevlerinden biri milli gelirin yeniden dağıtılmasını sağlamaktır. Adaletsiz olan bir yanlışı düzelterek gençlerin bundan sonra aynı yanlıştan mağdur olmalarını önlemek değil, kamu kaynaklarını bir avuç insana peşkeş çekip, halkı sefalete mahkûm etmektir. KYK kredilerinin affedilmesi ve kredi uygulamasının sonlandırılarak burs kapsamının genişletilmesine adaletsizlik bahanesiyle karşı çıkanlar, büyük resmi göremeyen ve ezberlerle karar veren kişilerdir. Kimse ezbere dayanan bir fikirle gençlerimizin bugünü ve ülkemizin istikbalini ilgilendiren böylesine önemli bir konuda yanlışta ısrarcı olmamalıdır.” şeklinde konuştu.

Twitter: https://twitter.com/eksioglu70

Instagram: https://www.instagram.com/eksioglu70

YouTube: //www.youtube.com/retoriktv 

 

 

Abdullah Ekşioğlu hakkında:

(d. 30 Mart 1970, Almanya)

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi. Daha lise yıllarında 1986’da gazeteciliğe başladı. Birçok ulusal günlük gazete ve dergide çeşitli kademelerde görev aldı. 1992 yılında Türkiye’de özel radyo yayınlarının başlamasına öncülük ederek Genç Radyo’nun kurucuları arasında yer aldı.

1993 yılında Elvin Ekşioğlu ile birlikte Agency Europe & Anatolia haber ajansını kurdu. 1998 yılında yine Elvin Ekşioğlu ile birlikte Eksantrik Prodüksiyon’u kurdu. 2000 yılında bir yıl süre ile Türkiye Basın Konseyi Genel Sekreterliği yaptı. 2000 yılından sonra film sektörüyle daha çok ilgilenmeye başlayan Abdullah Ekşioğlu 250’nin üzerinde reklam filminde çeşitli kademelerde görev aldıktan sonra reklam filmi yönetmenliği yapmaya başladı.

Abdullah Ekşioğlu halen Eksantrik Prodüksiyon bünyesinde reklam filmi yönetmeni olarak görev yapıyor. Abdullah Ekşioğlu Agency Europe & Anatolia haber ajansının Genel Yayın Yönetmenliği görevini de sürdürüyor.

Tüm soru ve program konuğu daveti ve özel röportaj talepleriniz için

Eksen Creative Comminication – Ayla Birtek ile iletişime geçebilirsiniz.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0