banner102

SEVİMLİ DOSTLAR İÇİN BİR KAP SU, BİR KAP MAMA

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, sokak hayvanlarına destek çağrısında bulundu.

SEVİMLİ DOSTLAR İÇİN BİR KAP SU, BİR KAP MAMA

Hava sıcaklığı değerlerinin mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle insanlar kadar sevimli canlıların da zorlandığını hatırlatan Başkan Oktay Yılmaz, ilçe sakinlerini can dostlarının susuz ve mamasız kalmaması için duyarlı olmaya davet etti. Yıldırım Belediyesi olarak Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede oluşturdukları su ve mama odaklarının yanında şehrin muhtelif bölgelerinde sokak hayvanları için mama ve su desteğinde bulunduklarını belirten Başkan Yılmaz, vatandaşları da şehrin sessiz sakinleri için ev ve işyerlerinin çevresine bir kap su, bir kap mama bırakmaya davet etti.

‘İYİLİĞİN SEVABI VAR’

Değerlerini nesilde nesile aktaran toplumun tarihten bu yana getirdiği gelenek, inanç ve kültür yansımaları doğrultusunda sokak hayvanlarına şefkati ve merhameti kendilerinde sorumluluk olarak gördüklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bizim toplum olarak en önemli hasletlerimizden birisi merhamet duygusudur. Bu da sadece insanlarla sınırlı değil, tüm canlıları kapsayan bir merhamet anlayışıdır. Enam Suresi 36. Ayet’te Rabbimiz, ‘Yeryüzünde yürüyen bütün hayvanlar ve kanatlarıyla uçan bütün kuşlar da ancak sizin gibi birer ümmettir.” buyuruyor. Alemlere rahmet olarak yeryüzüne teşrif eden Peygamber Efendimiz (SAV), ‘Can sahibi her varlığa yapılan iyiliğe sevap vardır’ buyurarak tüm insanlığı, hayvanlara iyilik yapmaya ve haklarına riayet etmeye davet ediyor. Bu minvalde bizler de üzerimizde düşen sorumluluğu belediye olarak yerine getirirken, hava sıcaklıklarının yüksek derecelerde seyir etmesi nedeniyle hemşehrilerimizin can dostlarımız için bırakacağı bir kap su, bir kap yemek, onlar için yaşama tutunmak demektir. Paylaşmayı, dayanışmayı, yardımlaşmayı en üst noktalarda yaşayan Yıldırım Ailesi’nin tüm fertlerinin de taşıdıkları merhamet duygularıyla şefkat elini sokak hayvanlarımıza uzatacaklardır” dedi.

‘PANDEMİ SOKAĞA TERKİ ARTIRDI’

Koronavirüs sürecinde vatandaşların, yaşamlarını paylaştıkları can dostlarının virüs taşıyıcısı olabileceğini düşünerek onları sokaklara terk ettiklerini tespit ettiklerini hatırlatan Başkan Yılmaz, “Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz yaptığı çalışmalarda, daha önceki dönemlerde sokağa terk edilen canlı sayısının, pandemi sürecinde çok daha fazla olduğunu tespit etti. Bunun nedeninin vatandaşlarımızın can dostlarının virüs taşıma ve kendilerine salgın yayma riski olduğunu üzülerek öğrendik. Ekiplerimiz yaptığı çalışmalarla Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezimizde bu canlılara destek oluyor, tedavi ve aşı uygulamaları gerçekleştiriyor. Kendisine bir can dostu edinmek isteyen hemşehrilerimizi, satın almak yerine bu sevimli canlıları sahiplenmeye davet ediyorum. Yıldırım’da insanlarımızın birbirine gösterdiği sıcak duyguları, şehrimizin ayrılmaz parçaları olan sokak canlılarına da göstereceğine eminim” diye konuştu.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0