banner101

Sela okunmasına karşı çıkanları kınadılar

Eskişehir Din Görevlileri Derneği, darbe girişiminden itibaren okunan selalara karşı çıkanlara, düzenledikleri basın açıklaması ile tepki gösterdiler.Vilayet Meydanı’nda bir araya gelen din görevlileri, açıklamalarının öncesinde İstiklal...

Sela okunmasına karşı çıkanları kınadılar
Eskişehir Din Görevlileri Derneği, darbe girişiminden itibaren okunan selalara karşı çıkanlara, düzenledikleri basın açıklaması ile tepki gösterdiler.
Vilayet Meydanı’nda bir araya gelen din görevlileri, açıklamalarının öncesinde İstiklal Marşı okudular. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından ise grup adına açıklamayı Eskişehir Din Görevlileri Derneği Başkanı Halim Özdemir yaptı. Konuşmasına demokrasi şehitlerini anarak başlayan Özdemir, "Bizim kültürümüzde vakit harici okunan ezan, vatanı müdafaa çağrısı diye bilinir. Şanlı tarihimizde unutulmaz yeri olan ve bütün dünyaya ’Çanakkale Geçilmez’ sözünü altın harflerle yazdıran Çanakkale savaşlarının en şiddetli evresinde, düşman tehlikesi Çanakkale Boğazı’na dayandığında, Seyit Onbaşı gibi sayısız cengaverlerin bulunduğu tabyalardan ezan sesleri yükselmiştir. Bu vatanın 15’lik delikanlıları henüz ömürlerinin baharında, bu maneviyatla Kur’an-ı Kerim’in ifadesiyle ’Allah, müminlerden canlarını ve mallarını cennet karşılığında satın almıştır. Onlar Allah yolunda çarpışırlar, ölürler ve öldürülürler’ ayetinde olduğu gibi Şehadet Şerbetini yudumlamışlardır. Yine Kurtuluş Savaşı’nda Yunan zalimi İzmir’e çıkartma yaparken, minarelerden ezan sesleri yükselmiştir. Okunan ezanlarla halkın birlik ve beraberliği sağlanmıştır" dedi.
"Eskiden darbeler ezanları susturuyordu, artık ezanlarla darbeler susturulmuştur"
Başkan Özdemir 15 Temmuz sürecine de değinerek, okunan ezan ve selaların önemini şu şekilde dile getirdi;
"15 Temmuz Cuma gecesinde halkın iradesine kastedenlerin yaptığı darbe daha ilk saatlerinde Diyanet İşleri Başkanımızın çağrısıyla, Türkiye genelindeki bütün camilerden tarihte olduğu gibi bir kez daha ezanlar ve selalar okundu. Halkımızın iradesine sahip çıkmasının istendiği sela ve ezanların sayesinde bu hain girişim önlenmiştir. Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez’in ifade ettiği gibi, ’Eskiden darbeler ezanları susturuyordu, artık ezanlarla darbeler susturulmuştur.’ Ülkemizin bazı il ve ilçelerinde olduğu gibi, ilimizde de darbe girişimi akşamı verilen sela, birlik ve beraberlik çağrısından rahatsız olan bir kaç kendini bilmez tarafından, görevli olan imam ve müezzin arkadaşlarımız sözlü ve fiili olarak saldırıya uğramışlardır. Hiçbir siyasi gaye ve menfaat gözetmeden vazife yapan, toplum nazarında ’Peygamber vekili’ olarak ifade edilen din görevlilerimizin bu tarz saldırılara maruz kalmasını şiddetle kınıyoruz."
Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2016, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0