SEKA Kağıt Müzesi öğrencilerin ayağına gidiyor

"Avrupa'nın en büyük kağıt müzesi" olarak 6 Kasım 2016'da hizmete açılan SEKA Kağıt Müzesinin yetkilileri, kağıdın yapım serüvenini kırsaldaki okullarda öğrencilere anlatıyor.

SEKA Kağıt Müzesi öğrencilerin ayağına gidiyor
banner98

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı SEKA Kağıt Müzesi'nce, her hafta kırsal alandaki bir okula kurulan "El Yapımı Kağıt Atölyesi"nde öğrenciler, geri dönüşümden elde edilen hamurlardan kağıt üretme deneyimi yaşıyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan "SEKA Kağıt Müzesi Köylerde Projesi" protokolü kapsamında, merkeze uzak okullarda eğitim gören öğrenciler, SEKA Kağıt Müzesi yetkilileriyle buluşup, kurulan atölyede kağıt yapımı hakkında bilgi sahibi oluyor.

Hakkaniye İlkokulu Müdürü Eyüp Aslan ise böyle güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesi'nin bu tür etkinliklere hep destek verdiğini aktaran Aslan, "Gerçekten atık kağıtların değerlendirilmesi, bunların tekrar doğaya kazandırılması gibi faaliyetlerin yapılması güzel. Çocuklar kağıt yaptılar. Öğrencilerimiz kağıdın nasıl yapıldığını öğrendiler. Bu etkinlikleri çok önemsiyoruz. 115 öğrencim var. Öğrencilerimiz, yaşayarak öğrenme dediğimiz faaliyeti yerine getirdiler. Belediyemizi tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0