'Şanslı’ Doğal Yaşam Parkı’nın İlgi Odağı Oldu

İpsala Sınır Kapısı'ndan kaçak yolla Türkiye’ye sokulmaya çalışılırken yakalanan kanguru yavrusu, getirildiği İzmir Doğal Yaşam Parkı’na çabuk alıştı.

'Şanslı’  Doğal Yaşam Parkı’nın İlgi Odağı Oldu
banner98
İpsala Sınır Kapısı'ndan kaçak yolla Türkiye’ye sokulmaya çalışılırken yakalanan kanguru yavrusu, getirildiği İzmir Doğal Yaşam Parkı’na çabuk alıştı. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun “Şanslı” ismini koyduğu kanguru, özellikle çocukların ilgi odağı oldu.

Avrupa’nın sayılı hayvanat bahçeleri arasında gösterilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı ailesine yeni katılan yavru kanguru “Şanslı” adını aldı. Kanguru, karantina süresinin ardından kendisi için özel hazırlanan barınağına yerleştirildi. Yeni yuvasına alıştığı her halinden belli olan yavru kanguru park ziyaretçilerinin de ilgi odağı oldu. İzmir’in ilk kangurusu Şanslı’ya özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Hayvan tacirleri tarafından Avustralya’daki yuvasından koparılıp satılmak üzere binlerce kilometre uzağa getirilen kanguru, 15 Ekim 2013 tarihinde İpsala Sınır Kapısı’nda yasa dışı yollardan ülkemize sokulmaya çalışılırken yakalandı. Enez ilçesinde yediemin olarak verilen yavru kanguruya İzmir Doğal Yaşam Parkı kapılarını açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, “İzmir gibi bir kente geldiği için çok şanslı” diyerek sevimli yavrunun adını 'Şanslı' koydu.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2014, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0