Sakarya Kocaeli, Zonguldak, Bartın ve Karabük'te 28 Şubat sürecine tepkiler

Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Bartın ve Karabük'te bir araya gelen AK Partililer ve bazı sivil toplum kuruluşları, 28 Şubat sürecine tepki gösterdi.

Sakarya Kocaeli, Zonguldak, Bartın ve Karabük'te 28 Şubat sürecine tepkiler
banner98

Sakarya'da Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, 25. yılını geride bırakan ve post-modern darbe olarak adlandırılan 28 Şubat sürecinin, milletin inancına, iradesine, değerlerine, insan haklarına, demokrasiye ve özgürlüklere yapılan fiili bir darbe olduğunu söyledi.

Bu darbenin, vesayetçi sistemin ilk tezahürü olmadığını, bunun son da olmadığını vurgulayan Tever, "15 Temmuz hain darbe girişimi de aynı kaynaktan beslenen vesayetçi sistemin dışa yansıyan bir suretidir. Ülkemizde yaşanan bazı gelişmelere ve dillendirilen, hayali kurulan özlemlere bakılırsa, 28 Şubat zihniyeti ne yazık ki bazı mahfillerde hala diriliğini korumaktadır." dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, belediye başkanları, STK temsilcileri, partililer ve vatandaşlar da açıklamada yer aldı.

- Kocaeli

Kocaeli'de İzmit Sabri Yalım Parkı'nda bir araya gelen grup adına açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, 28 Şubat'ın antidemokratikliğin, karanlık zihniyetin ismi olarak tarihe geçtiğini vurguladı.

Kadınların ve genç kızların, bu karanlık sürecin en büyük mağdurları olduğunu aktaran Ellibeş, "Darbecilerin kurduğu ikna odalarında nice kadın, inançları hiçe sayılarak horlanmış ve baskıya maruz kalmıştır. Başörtüleri açılmaya zorlanmıştır. Bu odalarda psikolojik baskılara maruz bırakılan kızlarımızın çoğu üniversitelerdeki, liselerdeki eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalmış ve etkisi bugün dahi süren travmalar geçirmiştir. Getirilen kanunsuz başörtüsü yasağıyla kadınların çalışma hayatında var olmaları engellenmiştir." diye konuştu.

Ellibeş, bu süreçte siyasi görüş ve inancından dolayı insanların çalışma, eğitim, ibadet, düşünce ve ifade özgürlükleri gibi temel haklarının ellerinden alındığını dile getirerek, "28 Şubat için 'Bin yıl sürecek' diyenler unutmasın ki 28 Şubat bin yıl sürmedi ancak biz 28 Şubat'ı bin yıl geçse de unutmayacağız." dedi.

- Zonguldak

AK Parti Zonguldak İnsan Kaynakları İl Başkan Yardımcısı Mehmet Abalı da parti binasında 28 Şubat sürecine tepki gösterdi.

Ülkede yaşanan bazı gelişmelere ve dillendirilen, mırıldanılan, hayali kurulan özlemlere bakılırsa 28 Şubat zihniyetinin ne yazık ki bazı mahfillerde hala diriliğini koruduğuna dikkati çeken Abalı, "Devletimizin 28 Şubat'ın acılarını iyileştirmek adına yaptığı muazzam çalışmalarına rağmen bu zihniyetin söylemleri, eylemleri ve kamuflajlı darbe yılları nostaljileri, kabuk bağlayan yaralarımızı kanatmaktadır." ifadesini kullandı.

- Bartın ve Karabük

Bartın'da AK Partililer ve bazı STK mensupları, Arap Camisi önünde bir araya geldi.

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, yaptığı açıklamada, siyasi görüş ve inancından dolayı insanların çalışma, eğitim, ibadet, düşünce ve ifade özgürlükleri gibi temel haklarının ellerinden alındığını belirterek, "Demokrasimize ve milli iradeye her zaman sahip çıkacağız. 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, milletimizle beraber gösterdiğimiz mücadele bunun ispatıdır." diye konuştu.

Karabük'te ise AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz, parti binasında yaptığı açıklamada, Türkiye'de 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat, 15 Temmuz gibi insan onurunun, insan haklarının, demokrasi ve değerlerin hiçe sayıldığı günlerin bir daha yaşanmaması için var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Her şartta ve koşulda 20 yıldır özellikle darbeler karşısında yanlarında olan millete şükranlarını sunan Altınöz, bu uğurda hayatlarını hiçe sayıp ülkesi ve milleti için canını veren şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2022, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0