Sakarya'da evinde düşerek yaralanan Japon kadının yardımına Yaşlı Destek Merkezi ekipleri koştu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek Merkezi (YADEM), Sapanca ilçesinde yalnız yaşadığı evinde düşerek yaralanan 90 yaşındaki Japon Hiroko Nakae Çölok'un, tedavisi sonrasında bakımını üstlendi.Belediyeden yapılan...

Sakarya'da evinde düşerek yaralanan Japon kadının yardımına Yaşlı Destek Merkezi ekipleri koştu
banner98

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek Merkezi (YADEM), Sapanca ilçesinde yalnız yaşadığı evinde düşerek yaralanan 90 yaşındaki Japon Hiroko Nakae Çölok'un, tedavisi sonrasında bakımını üstlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, YADEM bakıma muhtaç yaşlıların sıcak aş, kişisel bakım ve ev temizliği ihtiyaçlarını karşılıyor, onlara sağlık desteği veriyor.

YADEM ekipleri, ihtiyaçları yaklaşık 1 yıldır Büyükşehir Belediyesince karşılanan "Türk dostu" Japon kadının elinden tuttu.

Japonya'da uzun yıllar Türkçe öğretmenliği yapan Çölok, Sapanca'da yalnız yaşadığı evde düşerek yaralandı. Durumdan haberdar olan YADEM ekipleri, eve giderek yaşlı kadına müdahale etti. Vücudunda kırıklar oluşan ve hastaneye götürülen Çölok, tedavi altına alındı.

Büyükşehir Belediyesi, taburcu edilen kadının bakımevine yerleştirilmesi için çalışma başlattı.

Eşinin vefat etmesi üzerine 1980 yılından sonra Japonya'ya giden ve Türk okulu açan Çölok, daha sonra tekrar Türkiye'ye döndü. Çölok'un "Yüzük Kıbrıs'a Gitti" ve "3 Günde Türkçe Konuşmak" adlı kitapları bulunuyor.

- "Türk dostu teyzemiz için ne gerekiyorsa yapacağız"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Türkiye'ye yıllarca dost olmuş Çölok'un hayatını en iyi şartlarda sürdürebilmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını kaydetti.

Vefakar bir öğretmenin yardımına koştuklarını belirten Yüce, "Sapanca'daki evinde geçirdiği kazadan sonra YADEM ekiplerimiz yardımcı olmuş. Ailesi ve hiçbir akrabası olmayan teyzemizin 1 yıldır ağabeyi, kardeşi, ailesi YADEM olmuş. Hiç yalnız bırakmadığımız Hiroko Nakae Çölok'un huzurlu ve sağlıklı bir ortamda yaşaması için Japon yetkililerle görüşüyoruz." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2021, 18:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0