Sağlık çalışanlarından banka promosyon anlaşmasına ilişkin basın açıklaması

Sağlık çalışanlarından banka promosyon anlaşmasına ilişkin basın açıklaması
banner98

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin çalışanları banka maaş promosyon anlaşması ihalesinin güncellemesi talebiyle basın açıklaması yaptı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi ile Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası İstanbul Şubesine bağlı çalışanların yer aldığı grup, fakültenin yemekhanesinde toplandı.

"Enflasyon altında kalan maaş promosyon ihalesi güncellensin. Oluşan farklar derhal ödensin" yazılı pankart açan gruptakiler, fakültenin girişinde yer alan özel bir banka şubesinin önüne yürüdü.

Burada basın açıklaması yapan SES Aksaray Şube Başkanı Şener Sevgi, rektörlüğün 12 bin memur ve işçi için 2019'un Mayıs ayından geçerli olmak üzere dört yıllık maaş promosyon anlaşması yaptığını söyledi.

Anlaşma kapsamında kişi başına altı bin lira ödeme yapıldığını anlatan Sevgi, enflasyon artışına rağmen banka tarafından promosyon ödemesinde artış yapılmadığını ifade etti.

Sevgi, haklarını istemekten geri durmayacaklarını belirterek, "Ücretlerimiz üzerinden bankanın elde ettiği kar payımızı istiyoruz. Bu nedenle ya maaş promosyonu sözleşmesi yenilensin ya da banka artan enflasyon oranında promosyonda güncelleme yapılsın istiyoruz. Tüm emekçiler lehine promosyon sözleşmeleri için yeniden bir düzenleme yapılmalıdır." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2022, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0