SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NA ULAŞIM ARTIK HIZLI VE KOLAY OLACAK

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NA ULAŞIM ARTIK HIZLI VE KOLAY OLACAK
banner98

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 2 Ekim’de İstanbulluların hizmetine sunacaklarını kaydetti ve “Artık, Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım hızlı ve kolay olacak. Projemiz ile tarihe bir imza daha atıyoruz. İstanbul’a bir hizmeti daha kazandırmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 20 yıldır yaptıklarımız, yapacaklarımızın da teminatıdır” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı ile ilgili açıklama yaptı. İstanbul genelinde bakanlığın üstlendiği 7 metro hattının bulunduğunu, bu hatlarda çalışmaların 7/24 esasına göre devam ettiğini aktaran Karaismailoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro hattını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 2 Ekim’de İstanbulluların hizmetine sunacaklarını bildirdi.   

Sabiha Gökçen Havalimanı'yla birlikte D100'le Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki özellikle Pendik'teki yoğun nüfus hareketinin iş hareketinin olduğu mahallelerin metroyla buluşturulacağını vurgulayan Karaismailoğlu, bu hatla birlikte İstanbul trafiğinin rahatlayacağına, Şeyhli, Yayalar, Fevzi Çakmak ve Kurtköy mahallelerini metro konforuyla buluşturacaklarını kaydetti. 

GÜNDE 1 MİLYON 200 BİN YOLCUYA HİZMET VEREBİLECEĞİZ

Ayrıca, Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattını Kadıköy-Kartal metro hattıyla birleştireceklerinin altını çizen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Burada günlük 1 milyon 200 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasitede ve 80 kilometre hıza sahip metro hattımızı sayılı günler sonra İstanbulluların hizmetine sunacağız. Pendik Tavşantepe’den başlayıp Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na ulaşan hattımız 7,4 kilometre uzunluğunda olup 4 istasyonu bulunuyor. İstanbul’un şehirlerarası ve uluslararası hava ulaşım terminallerinden biri olan Sabiha Gökçen Havalimanı’na Kadıköy–Kartal– Kaynarca Metro Hattının devamı sağlanarak doğrudan raylı sistem ile güvenli, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmak mümkün olacak. Hattın işletmeye alınması ile Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 10 dakika, İstanbul Anadolu Adliyesi- Sabiha Gökçen Havalimanı arası 12 dakika, Kadıköy- Fevzi Çakmak (Hastane) arası 42 dakika, Kurtköy Sanayi-Çamlıca arası 45 dakika, Sabiha Gökçen Havalimanı -Çamlıca arası 48 dakika, Kadıköy- Sabiha Gökçen Havalimanı arası 50 dakika, İstanbul Havalimanı – Sabiha Gökçen Havalimanı arası 100 dakika olacaktır. Dünyanın en önemli havalimanlarından birisi olan Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da raylı sistem bağlantısını sağlayarak, buradaki hizmeti, konforu, güvenliği de artırmış olacağız” dedi.  

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, bu yıl içerisinde İstanbul'da önemli metro hatlarının açılışını yapacaklarının altını çizerek, “Kağıthane- İstanbul Havalimanı metrosunu açacağız. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi içinden geçecek, Kayaşehir'e ulaşacak, aynı zamanda İstanbul Havalimanı bağlantısını Bağcılar Güngören'de birleştirecek olan metro hattımızı bitirerek İstanbulluların hizmetine sunacağız. Diğer 4 metro hattımızı da yapımını tamamlayarak hizmete alacağız” değerlendirmesinde bulundu.

YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR

Son 20 yıldır millete verilen her sözü tuttuklarını, dünyanın önde gelen projeleri bir bir hayata geçirdiklerine işaret eden Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“İstanbul’a yeni bir hizmeti daha kazandırıyoruz. Bu projeleri vatandaşımızın hizmetine sunmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Sadece İstanbul’da değil tüm Türkiye’deki şantiyelerdeki çalışma arkadaşlarımız milletimize hizmet aşkıyla çalışmalarını sürdürüyor. Biz günü kurtaran politikalarla değil, geleceği şekillendiren, milletimizin hayatını kolaylaştıracak projeleri planlayarak hareket ediyoruz.”

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0