Res İçin Ağaçların Kesilecek Olmasına Tepki Gösterdiler

Urla ilçesi Ovacık köyü sınırındaki ormanlık alana yapılacak rüzgar enerjisi santrali (RES) için bin 300’e yakın ağacın kesilecek olması köylülerin tepkisine neden oldu.Yeni kurulması planlanan RES’ler için getirtilen parçalar İzmir...

Res İçin Ağaçların Kesilecek Olmasına Tepki Gösterdiler
banner98
Urla ilçesi Ovacık köyü sınırındaki ormanlık alana yapılacak rüzgar enerjisi santrali (RES) için bin 300’e yakın ağacın kesilecek olması köylülerin tepkisine neden oldu.
Yeni kurulması planlanan RES’ler için getirtilen parçalar İzmir Çeşme otoyolu Urla yakınlarındaki dinlenme tesislerinde TIR’lar üzerinde bekletiliyor. Kurulması beklenen santral arazisine ulaşmak için bölgede çam ormanları kesilerek yol açma çalışmaları yapılmakta. Olayı duyan Urla Ovacık köy muhtarı ve köy halkı Danıştay’a yapılan durdurma kararını beklemekte.
Yargı kararı beklenirken yüklenici firma ağaç kesimine başladı. Urla ADD Şube üyeleri ve vatandaşlar ise kesim noktasında, kesime engel olmaya giderek eylem yaptı.
Urla ADD Başkanı Ali Yanar konuşmasında, “Üyelerimiz ve çevreci dostlarımız rüzgar enerji santrallerinin ulaşım yolları için ağaç kesimini engellemek amacıyla bölgedeydik. Yoğun bir ağaç kesimi yapılan bölgede ağaç kesimini engelledik. Ağaç kesilecek alan 20 metre genişliğinde 600 metre uzunluğunda bir yol. Bu alan üzerinde 20 ile 100 yaşında olan yüzlerce ağaç katledilecek. Kesimle ilgili mahkemenin sürüyor olmasına rağmen kesime devam edileceği söylendi. Ovacık köyü muhtarı Veysel Erköse’nin yoğun çabasıyla başlayan faaliyetlerimiz bundan sonraki günlerde de devam edecek” dedi.
Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 08:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0