PLASTİK VE AMBALAJ SEKTÖRÜ BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR

BURSA - Bursa Plastik ve Ambalaj Sanayicileri Derneği (BURPAS) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Biliktü, bu yılın ilk yarısında plastik ve ambalaj sektörünün yüzde 6.2 oranında büyüdüğünü, yıl sonu için yüzde 5.5- 6 bandında büyümesi beklendiğini söyledi.

PLASTİK VE AMBALAJ SEKTÖRÜ BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR
banner98

2018 yılsonu itibariyle üretim kapasitesinin 10.5 milyon tona ve cironun ise 40.3 milyar dolara erişmesinin beklendiğini, plastik ve ambalaj sektöründe faiz yükü ve kreditör baskısının dikkat çektiğini belirten Biliktü, “Sektör geçen yıl yüzde 8 büyüme kaydetti. Son iki yıldır büyümede iç pazar dinamizmi ve devlet teşvikleri etken olan unsurlar olarak öne çıkarken, 2017 yılsonu ve 2018 ilk yarısında büyümeye ihracat katkısının artmaya başladığı gözlemlenmiştir. Bu doğrultuda 2018 yılsonu büyümesinde dış pazar payının artacağını öngörmekteyiz. Bununla birlikte, karlılıklar düşük seyretmeye devam ediyor. İmalat sanayinin genelinde olduğu gibi işletmelerin borçlarının özkaynaklarına oranı noktasında iyileşmeye ihtiyacı olduğunu dile getirilmektedir. Sektörde faiz yükü ve kreditör baskısı dikkat çekici oranda yüksek görülmektedir” dedi.

Yılın ilk yarısında plastik ve ambalaj sektörünün ihracatında yüzde 12.8 oranında artış gözlendiğini de açıklamasına ekleyen BURPAS Başkanı İlker Biliktü, ihracatta Avrupa Birliği ülkelerinin payının yüzde 43.4 oranında olduğunu söyledi.

Biliktü, “2018 yılının ilk yarısında gerek Euro gerekse Dolar’da görülen artış etkili olmuştur. Buna karşın 2018’in özellikle ilk 4 ayında Euro/Dolar paritesinin 1,22-1,25 bandına yükselmiş olması; bu dönemde Avrupa Birliği ülkelerinin toplam mamul ihracatımızdan aldıkları payın artmasına pozitif katkı sağlamıştır” şeklinde konuştu.

BURPAS Başkanı İlker Biliktü, enflasyonist baskı ve petrol fiyatlarındaki artış ile birlikte girdi maliyetleri ve finansman giderlerinin önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0