PARA TAEKWONDO DÜNYA ŞAMPİYONASI BAŞLIYOR

9. Dünya Para Taekwondo Şampiyonası, Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun ev sahipliğinde 11-12 Aralık tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek.

PARA TAEKWONDO DÜNYA ŞAMPİYONASI BAŞLIYOR
banner98

Dünya Taekwondo Federasyonu (WT) tarafından düzenlenecek şampiyonada 40’ın üzerinde ülkeden 250 civarında sporcu mücadele edecek. Taekwondoda 2021 yılının son büyük organizasyonu olan şampiyona, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na katılım süreci için de büyük önem taşıyor.

Şampiyona öncesinde Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, Yönetim Kurul Üyesi Agah Kaya, Dış İlişkiler Sorumlusu Ali Sağırkaya, WT Para Taekwondo Teknik Komite Başkanı Chakir Chelbat ile Tokyo 2020 Paralimpik Oyuları’nda gümüş madalya kazanan Meryem Betül Çavdar ile bronz madalya kazanan Mahmut Bozteke’nin katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

“HEDEFİMİZ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU”

Başkan Metin Şahin, burada yaptığı konuşmada, “9’ncu kez düzenlenecek dünya para taekwondo şampiyonasına 40’ın üzerinden ülkeden 250 civarında sporcu katılacak. İstanbul’da tüm kıtalardan ülkeler madalya mücadelesi verecek. Japonya’dan Kenya’ya, Fransa’dan Guatemala’ya, Güney Kore’den Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar birçok ülkeyi İstanbul’da ağırlayacağız. Bu önemli organizasyona 2015 yılında Samsun’da 2019 yılında ise Antalya’da olmak üzere daha önce 2 kez ev sahipliği yapmıştık. Samsun’da elde ettiğimiz 7 madalyayı Antalya’da 18’e yükseltmiş ve dünya şampiyonu olmuştuk. İstanbul’da sporcularımızın hedefi dünya şampiyonluğu olacak. Paris’e aday sporcularımız paralimpik puanlarla kendilerini göstermeye ve sıralamada ilerlemeye çalışacaklar.” dedi.

“PARA TAEKWONDONUN ÖNEMİ ARTIYOR”

Şahin, para taekwondonun öneminin dünyada her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “Tokyo 2020 Olimpik ve Paralimpik Oyunları yaklaşık 4 ay önce sona erdi. Her iki oyunda da 2’şer olmak üzere toplam 4 madalya ile Tokyo serüvenimizi tamamladık. Bu sonuçlarla hem olimpik programda yer aldığımız 6. olimpiyatta da madalya kazanma geleneğimizi sürdürdük hem de ilk defa paralimpik oyunlara dahil olan para taekwondoda 2 madalyalı bir başlangıç yaptık. Para taekwondonun önemi dünyada her geçen gün artıyor. Tokyo sonrasında erkek ve kadınlarda 3’er olmak üzere toplam 6 olan sporcu sayısı Paris 2024’ten itibaren 5’er olmak üzere 10 sporcuya çıkartıldı. Tokyo’ya 6 tam sporcu ile katılan tek ülke Türkiye idi. Şimdi Paris için çalışmalarımıza başladık. Temsiliyet ve başarı noktasında istikrarımızı sürdürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Milli sporcularımız Meryem Betül Çavdar ve Mahmut Bozteke, Tokyo’da elde ettikleri madalyalar ile tarihe geçtiklerini hatırlatarak, bu başarılarını İstanbul’da da sürdürüp Paris yolunda avantaj yakalamak istediklerini söyledi.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0