banner101

Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 30-40 yıl önce yapılması gereken işleri yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini belirterek, “Biz şu anda kaybolan zamanı, heba olan zamanı telafi etmek için çok hızlı çalışıyoruz. Temel atarken...

Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 30-40 yıl önce yapılması gereken işleri yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini belirterek, “Biz şu anda kaybolan zamanı, heba olan zamanı telafi etmek için çok hızlı çalışıyoruz. Temel atarken açılış tarihlerini de veriyoruz” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Manisa’daki son programında Yunusemre Belediyesini ziyaret etti. Ziyarete Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da katıldı.
Belediye olarak ilk defa bir bakan ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Yunusemre Belediyemiz 205 bine yaklaşan nüfusuyla Manisa’nın en büyük ilçesi. Seçimi kazandık. Toplam 31 tane belediye meclis üyemiz var benimle 32 kişi. Hamdolsun biz geldiğimizde buralar böyle değildi. Sıfırdan ilk defa bir belediye kurma gayretine girdik. 6-7 ayda kurumsal yapıyı kurduk, personelimizi, altyapımızı, kadrolarımızı yaptık. Yavaş yavaş da projelerimizi hayata geçirmeye başlıyoruz. Bu konularda sayın valimiz bize her zaman destek oldular. Güzel şeyler yapacağız. TOKİ’yle çalışıyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımız, imarla ilgili çalışmalarımız var. Manisa’nın güzel bir kongre merkezine ihtiyacı var. Onlarla ilgili çalışmalarımız var. Orman teşkilatıyla görüşmelerimiz var. Devlet Su İşleriyle çalışmalarımız var. Onlarla ilgili de bir takım projelerimiz var. Ankara’ya geldiğimde bu projeleri daha detaylı olarak size sunacağız” dedi.
Bakan Eroğlu Manisa’da Şehzadeler Belediyesi ziyareti ve ardından AK Parti Yunusemre İlçe Kongresine katıldıklarını belirterek, “Hakikaten Manisa bambaşka bir şehir. Ülkemizin en güzel şehirlerinden bir tanesi. Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi de benim eski bir dostum. Birlikte mecliste bulunduk. Şimdi de Manisa’nın en büyük ilçesinin belediye başkanı oldu. Kendisi vizyon sahibi ve benim de gerçekten takdir ettiğim bir insan. Orman ve Su İşleri Bakanlığı belediyelerle en çok münasebeti olan bakanlıklardan bir tanesi. Biz de kendisine ne gerekiyorsa yardımcı olacağız. Manisa’yı daha da büyümek için başta Yunusemre ilçemiz olmak üzere gereken neyse yaparız. Zaten bunun için buradayız” diye konuştu.
Konuşmasının devamında Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye övgüler yağdıran Bakan Eroğlu, “Yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen hemen organizasyonu yaparak işleri bitirmiş. Vizyon sahibi bir belediye başkanının yapması gereken işleri yapmış. Manisa’mızın en azından bir kültür sarayına ihtiyacı var. Ben kendisinin kısa sürede bunu yapacağına inanıyorum” diyerek Başkan Çerçi’yi tebrik etti.
“Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünü Manisa’da kurduk” diyen Bakan Eroğlu, “Çünkü burası her bakımdan doğal güzellikler açısından muhteşem bir yer. İnşallah bunu da birimimiz Manisa’mıza güzel hizmetler verecek. Spil Dağı’ndan göreve başladılar. Spil Dağı hakikaten dünyanın en muhteşem tabiat varlıklarından birisi. Spil’i bütün Türkiye ve dünyaya tanıtacağız. Sayın Başkanımızın da bizden talepleri var. Elimizden geleni yapacağız. Hükümetimiz Manisa’ya büyük önem veriyor. Manisa’ya geçen yılın sonu itibariyle 9,5 milyar TL’lik bir yatırım yapmışız” ifadelerini kullandı.
Manisa’nın içme suyu için bir baraj inşa ettiklerini kaydeden Bakan Eroğlu, “Onu da buradan müjdelemiş olayım. Planlaması ve projesi bitti. 2015 yılında Gördük Barajını inşa edeceğiz. Gördes Barajı’nın şu anda sağ ve sol sulama kanalları büyük hızla devam ediyor. Sadece orası 148 bin dekar alanı sulayacak. Belki bunlar 30-40 yıl önce yapılması gerekirdi ama biz zamanı telafi etmek için, heba olan zamanı telafi etmek için çok hızlı çalışıyoruz. Temel atarken açılış saatlerini ilan ediyoruz. Bunların hepsini tamamlayacağız. İçme suyu problemini ortadan kaldıracağız. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğümüz çalışıyor. Meteorolojiyle ilgili 20 tane istasyon burada kuruldu. Otomatik olarak Manisa’nın bütün hava durumunu dünyanın her yerinden almak mümkün hale geldi. Burayı dünya turizmine açacağımız için özellikle doğa turizm master planı hazırlandı. Bu maksatlı vatandaş bir yere geleceği zaman önce hava durumuna bakıyor. Hava durumunu bilmek istiyor. Seyahat edecek kişinin ilk bilmek istediği şey oranın havası nasıl onu bilmek istiyor. Biz artık buranın havasını bütün ilçelerinin havasını dünyanın neresinden isterseniz internete girdiğinizde görülebilecek bir hale getirdik çok modern bir teknolojiyle” dedi.
Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2014, 19:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0