banner101

Mut’ta ’Teröre Lanet’ Mitingi

Türkiye genelinde son günlerde yaşanan terör olaylarını protesto amacıyla Mersin’in Mut ilçesinde Cumhuriyet alanında toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak yürüyüşe geçti. Kalabalık, Cumhuriyet alanında yapılan...

Mut’ta ’Teröre Lanet’ Mitingi
Türkiye genelinde son günlerde yaşanan terör olaylarını protesto amacıyla Mersin’in Mut ilçesinde Cumhuriyet alanında toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak yürüyüşe geçti. Kalabalık, Cumhuriyet alanında yapılan basın açıklamasının ardından İnönü Caddesi’ne kadar slogan atarak teröre lanet yağdırdı.
Mitinge; Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından “Teröre Lanet” adı altında basın açıklaması yapıldı. Daha sonra vatandaşlar Cumhuriyet meydanından İnönü Caddesi’ne kadar Türk bayrağı ile slogan atarak yürüyüş yaptı. Grubun yürüyüş yapmasına vatandaşlar da alkışlarla cevap verdi.
Cumhuriyet alanında toplanan sivil toplum kuruluşları adına bir basın açıklaması yapan Özkan Sarı, “Terör kanlı ve acımasız yanını, hain niyetini yurdun değişik vilayetlerindeki saldırılarıyla bir kez daha açığa vurmuştur. İmralı canisinin ve HDP’nin sözde barış çığırtkanlıklarının PKK eliyle milletimize bedel ödetme gayretleri, kin ve nefret dolu eylemleri, konunun kökten bitirilmesi, terörün yapılan siyasi oyunlarla desteklenmemesi gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Ortadoğu’nun yeni baştan haritasını çizme niyetindeki odaklar Türkiye’yi Irak, Suriye, Lübnan ve Libya’ya dönüştürmek için olağanüstü nitelikli bir provokasyonun içindedir. Türkiye’nin canlı veya cansız bomba kazanına çevrilmemesi ve diğer saldırılara maruz kalınmaması için yetkililerimizden istihbarat ve güvenlik konusunda azami gayret göstermelerini istiyoruz. IŞİD ve PYD arasındaki çatışmayı Türkiye’ye taşımak isteyenlere karşı milletimiz uyanık olmalıdır. Bir yanda IŞİD, diğer yanda PKK, kanlı namlusunu aziz milletimize çevirmiştir. Terörden beslenen ve talimatları Kandil’den alan HDP Eşbaşkanı’nın ’Halkımız kendi güvenliğini almak durumunda’ ifadeleri Suruç saldırısından kimlerin nemalanma arayışında olduğunu gözler önüne sermiştir. Her gün gelen saldırı ve şehit haberleri milli öfkeyi tırmandırmıştır. Bölücü örgütün, yol kesme, haraç alma, insan kaçırma, pusu kurma, katletme eylemleri sıradanlaşmıştır. Şehirlerde güpegündüz uzun namlulu silahlarla gezen, etek giyip maske takacak kadar insanlıktan çıkan alçaklar, sınırlarımızdan içeri sızıp cinayet işleyen şerefsizler, bunların arkasında duran, himaye eden odaklar derhal ve acilen temizlenmelidir. Türk milleti bu tuzağa düşmeyecek, her şart altında birlik ve beraberliğine, bin yıllık kardeşliğine sahip çıkacak, bu şer ve ihanet cephesine fırsat vermeyecektir. Türkiye egemenlik haklarına ve milli varlığına kast edecek düşmanların üstesinden gelecektir. Bizim ne vazgeçecek ülkemiz, ne bölünecek milletimiz, ne de paylaşılacak toprağımız vardır. Bu ülke çok badireler atlattı, terörün de üstesinden gelecek ve dünyaya bir kez daha gücünü, tarihinden aldığı köklü devlet geleneğini ve birlik beraberliğini gösterecektir. Kahraman şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz” dedi.
Mitinge katılanlar ’Kahrolsun PKK’, ’Apo’nun itleri yıldıramaz bizleri’, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’İmralı Apo’ya mezar olacak’, ’Ne Mutlu Türküm Diyene’ sloganları attı. Daha sonra Türk bayrağıyla Cumhuriyet alanından İnönü Caddesi’ne sloganlar eşliğinde yürüyüş yapan grup, tekbir sesleriyle olaysız dağıldı.
Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0