banner102

Menemen Şehitleri Törenle Anılacak

İzmir’in Menemen ilçesinde, 23 Aralık 1930’da hayatını kaybeden Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile bekçi Hasan ve Şevki Bey, ölümünün 84’üncü yıldönümünde düzenlenen törenle anılacak.Menemen ilçesinde, 23 Aralık 1930’da...

Menemen Şehitleri Törenle Anılacak
İzmir’in Menemen ilçesinde, 23 Aralık 1930’da hayatını kaybeden Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile bekçi Hasan ve Şevki Bey, ölümünün 84’üncü yıldönümünde düzenlenen törenle anılacak.
Menemen ilçesinde, 23 Aralık 1930’da hayatını kaybeden Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey, düzenlenen törenle anılacak. 84’üncü yıldönümü anma törenleri öncesinde, Menemen Belediyesi’nin geleneksel hale dönüştürdüğü "Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü" gerçekleştirilecek. Saat 09.30’da Menemen ilçesindeki Tren Garı önünden hareket edecek kortej, Menemen Belediye bandosunun marşları eşliğinde 1 kilometre uzaklıktaki Yıldıztepe’ye yürüyecek.
Yıldıztepe’deki törenler, Kubilay Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulup saygı atışı yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına yapılacak konuşmaların ardından öğrencilerin şiir okuması ile tören devam edecek. Anıt Şeref Defteri’nin imzalanmasının ardından, Kubilay’ın ailesi ile hatıra fotoğrafı çektirilecek ve Garnizon Şehitliği’nin gezilmesinin ardından Yıldıztepe’deki tören sona erecek.
"YURTSEVERLERİ MENEMEN’E BEKLİYORUZ"
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de, vatandaşları anma törenlerine davet ederek "Cumhuriyeti koruma ve yaşatma uğruna hayatlarını feda eden Şehit Kubilay ve arkadaşları rahat uyusun, onların bize emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk Devrimlerini koruyan milyonlarca Cumhuriyet gençliği görev başındadır. 23 Aralık Salı günü, Laik Türkiye Cumhuriyeti ile Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucularını bir kez daha Menemen’de ağırlamaktan büyük onur duyacağız. Yüreğinde vatan sevgisi olan tüm yurtseverleri ellerinde Türk bayrakları ile Menemen’e bekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını, ülkemizin ve milletimizin birliğini korumak uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun" dedi.
Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2014, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0