Manisa'da Keçi Operasyonu!

Manisa'nın Kula ilçesindeki Peri Bacaları mevkiinde, dağda mahsur kalan bir keçi, AKUT tarafından kurtarıldı. Dağda 17 gün mahsur kalan keçi, sahibi tarafından kurtarılamayınca AKUT ekiplerine haber verildi.

Manisa'da Keçi Operasyonu!
banner98
Manisa'nın Kula ilçesindeki Peri Bacaları mevkiinde, dağda mahsur kalan bir keçi, AKUT tarafından kurtarıldı. Dağda 17 gün mahsur kalan keçi, sahibi tarafından kurtarılamayınca AKUT ekiplerine haber verildi. İhbar üzerine gelen 7 kişilik AKUT ekibi, keçinin kurtarılması için çalışmalara başladı. 7 kişilik ekipten iki kişi öncü olarak keçinin mahsur kaldığı kayalık alana indi. Burada iki kişilik AKUT ekibi, keçiyi yakalamak için büyük bir uğraş verdi. Keçinin yakalanmasının ardından kayalık bölgeye keçinin sabitlenerek çıkarılması için fileli özel bir sedye indirildi. Ekipler tarafından büyük bir titizlikle sedyeye sabitlenen keçi, 3 saat süren operasyonla kurtarıldı. Susuz olduğu düşünülen keçiye su verildi. Ardından keçi sahibine teslim edildi. Keçinin sahibi Şükrü Tuna, keçisinin 17 gündür kurtarılmayı beklediğini, her yere başvurduğunu ancak bir netice alamadığını söyledi. Son olarak bir arkadaşının tavsiyesi üzerine AKUT ekiplerine haber verdiklerini belirten Tuna, keçisinin kurtarılmasına çok sevindiğini söyledi.

AKUT Manisa Temsilcisi Hakan Özcan da, yaptığı açıklamada, "Bizim için her can kutsaldır. Zor duruma düşen insan, keçi, köpek ya da herhangi bir canlı olabilir, biz her canlının yaşama hakkına saygı duyuyoruz. Bunun için her operasyona aynı ciddiyetle yaklaşıyoruz. Sıkıntısız bir operasyon gerçekleştirdik. Biz, her zaman bu tür operasyonlara hazırız" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0