KUVA-YI MİLLİYE AİLESİNE NENE HATUN GELİYOR

İstiklal madalyalı dedenin torunu Siverekli.Nazan Odabaşı CHP’den aday adayı oldu

KUVA-YI MİLLİYE AİLESİNE NENE HATUN GELİYOR
banner98

Nazan Odabaşı, 58 yıl önce 1965’te TİP listesinden seçilen Behice Boran’dan sonra kadın milletvekili çıkaramayan muhalefetin güçlü adayı olarak bölgede geniş yankı buldu. Cumhuriyet tarihi boyunca kadın milletvekili çıkaramayan 20 il ve Şanlıurfa’da kadın temsili için gözler 4 muhalefet partisi temsilcilerinin de yer alacağı Cumhuriyet Halk Partisi listelerine çevrildi.

NAZAN ODABAŞI KİMDİR?

Şanlıurfa’da, 2003 yılında Dünya Gazetesi'nin düzenlediği "İllerin En Başarılı İş Kadınları" kategorisinde "En Başarılı İş Kadını" seçilen Nazan Odabaşı Siverek ilçesinden CHP 28. Dönem Milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu. Aynı zamanda Nazan Odabaşı’nın dedesi M. Emin Odabaşı, İstiklal Madalyası sahibi.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Estetik ve Sanat Tarihi bölümü mezunu;

aynı zamanda Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA-DER), bireysel silahlanma karşıtı UMUT VAKFI, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Aile İçi Şiddete Son gibi bir çok sivil toplum kuruluşunda görevler edinen Odabaşı, CHP’den aday adayı oldu.

10 BİN DÖNÜM ARAZİDE BİR KADIN ÇİFTÇİ

Siverek’te 10 bin dönüm arazide kadın çiftçi olarak sahada çalışmalarını sürdüren Odabaşı 2002 seçimlerinde de CHP’den adaylık başvurusu yapmıştı. Ailesinin geçmişinde CHP milletvekilliği ve belediye başkanlıkları olan Odabaşı, Cumhuriyet kadınlarının CHP nezdinde TBMM’de temsil edilmesi düşüncesini dile getiriyor.

"MECLİS'TE GÜÇLÜ BİR SES OLMAK İÇİN"

Odabaşı adaylık duyurusunu, “Şanlıurfa'mızın, ülkemin ikinci yüzyıl inşasında unutulmaması, ekonomik ve sosyal açıdan harabe haline getirilen Şanlıurfa’mın yalnızca selden dolayı değil, bir daha bugünkü gibi ağır kadere teslim edilmemesi ve meclisimizde KADINLARIMIZIN

haklarını arayan güçlü ses olmak için bir kadın olarak milletvekilliği görevine başvurumu takdirlerinize sunuyorum” ifadeleriyle duyurdu.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0