Kuaförün Cezası, Yaşlılara Ödül Oldu

Şikayetçi ile şüpheli arasındaki anlaşmazlığı mahkemeye taşımadan çözmeyi hedefleyen “uzlaştırma modeli", bu kez İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi sakinlerine yaradı. Hakkında darp şikayeti bulunan bir kadın kuaför,...

Kuaförün Cezası, Yaşlılara Ödül Oldu
banner98
Şikayetçi ile şüpheli arasındaki anlaşmazlığı mahkemeye taşımadan çözmeyi hedefleyen “uzlaştırma modeli", bu kez İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi sakinlerine yaradı. Hakkında darp şikayeti bulunan bir kadın kuaför, 25 huzurevi sakininin saç kesimi, el ve ayak bakımını ücretsiz olarak yaptı. Hem sorun mahkemeye taşınmadan çözüldü, hem de yaşlılar sevindi.
İzmirli kadın kuaförü Serkan Ürkek, eski bir çalışanı tarafından kendisini darp etmekle suçlandı. Şikayetçi taraf konuyu emniyete aksettirince, devreye İzmir Adliyesi bünyesindeki Uzlaştırma Bürosu girdi. Uzlaştırmacı Ercan Tağ tarafından olayın mahkemeye taşınması yerine iki tarafın da kabul edebileceği çeşitli yaptırım teklifleri sunuldu. Tekliflerden biri, hakkında şikayette bulunulan Serkan Ürkek’in İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevinde kalan 25 kadının saç kesimi ile el ve ayak bakımlarını ücretsiz olarak yapması yönündeydi. Yapılan bu uzlaşma önerisini iki tarafın kabul etmesi üzerine kuaför Serkan Ürkek üç çalışanıyla birlikte huzurevine gitti. Genç kuaför, huzurevi sakinlerinin saçlarını boyadı, istedikleri modelde kesim yaptı, el ve ayak bakımlarını gerçekleştirdi. Onun ceza olarak yaptığı çalışma, huzurevinin 25 kadın sakini içinse ödül oldu. Uzlaştırma modeli ile belirlenen cezayı çekmekten hiç rahatsızlık duymadığını ve yaptığı işi yük olarak görmediğini dile getiren 17 yıllık kuaför Serkan Ürkek, zaman zaman gönüllü olarak da bu tür çalışmalarda bulunduğunu söyledi.
Öte yandan güzelleşmek için sıraya giren huzurevi sakinleri bu durumdan fazlasıyla memnun gözüktü.
Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2015, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0