KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’A ANLAMLI HEDİYE

Antalya Belek Üniversitesi’nin Senatosunun almış olduğu kararla 05.01.2024 tarihinde düzenlenen tören ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a “Sosyal Bilimler Alanında Fahri Doktora” unvanı tevdi edildi.

KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’A ANLAMLI HEDİYE
banner98

Üniversite Mütevelli Heyeti’nin Rektörlüğün, akademik ve idari personellerin bulunduğu törene ayrıca Antalya Valisi Hulusi Şahin,  Serik Kaymakamı Cemal Şahin ve Antalya ili ve Serik ilçesinin Kıymetli İdari ve Mülki Amirleri de katıldı.

Törene Üniversitenin Kurumsal İletişim Daire Başkanı Burcu Yıldırım Parlak’ın yapmış olduğu ve  Cumhurbaşkanı Tatar’a takdim ettiği eser damgasını vurdu. Yağlı pastel tekniği ile yapılmış olan Kıbrıs’ın Amforaları adlı eser fahri doktora töreninin hemen ardından üniversite Mütevelli Heyeti Üyesi Eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı İlker Tuncay ile birlikte Burcu Yıldırım Parlak Tarafından Cumhurbaşkanı Tatar’a hediye edildi.

Eser sahibi Burcu Yıldırım Parlak resmi hakkında ‘Girne Kalesi ve Batık Gemi Müzesinde sergilenen 15 metre uzunluğundaki tahta (Halep Çamı) gövdeli gemi ile birlikte bulunan her biri geminin yaklaşık 2300 yıl önceki son seyahatinde taşıdığı orijinal parçalardan olan amforaların su altından çıkarılması ve sergilenmesi üzerine yorumlama’ bir eser olduğunu vurgulamış, Sayın Ersin Tatar’a takdim edilebilecek özel bir hediye arayışındayken, hem Mütevelli Heyeti hem de Rektör Prof. Dr. Mehmet Yazıcı’nın bu eserin takdim edilmesi konusunda hemfikir olduklarını belirtirken kişisel sergilerinin yanında karma pek çok sergi içerisinde de yer alan Burcu Yıldırım Parlak, eserinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a takdim edilmesi ve Üniversite Yönetiminin bu konudaki destekleyici tutumundan onur ve gurur duyduğunu dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2024, 22:14

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0