Kırgız Heyetinden Turizm Müdürüne Ziyaret

Kırgızistan ve Türkiye arasındaki kültürel ilişkileri güçlendirmek için Bartın’a gelen Kırgız heyeti, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun’u ziyaret etti.

Kırgız Heyetinden Turizm Müdürüne Ziyaret
banner98
Kırgızistan ve Türkiye arasındaki kültürel ilişkileri güçlendirmek için Bartın’a gelen Kırgız heyeti, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun’u ziyaret etti.
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır’ın eşlik ettiği Kırgızistan Kültür ve Turizm Bakanı Maksat Chakiyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Danışmanı Askat Akibayev, Kırgızistanlı işadamları Tokombayev Nurlan ve Sergei Danilenko, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun’u ziyaret etti.
Ziyarette bir konuşma yapan Kırgızistan Kültür ve Turizm Bakanı Maksat Chakiyev, “Bizleri kabul ettiğiniz çok teşekkür ederiz. Türkiye ile Kırgızistan arasında turizm ve kültür ilişkilerinin gelişmesi ve güçlenmesi açısından çok çabalar harcıyoruz. Onun örneği olarak da Kırgızistan’da 2014 Türkiye kültür yılı olarak anılmıştı. 2015 yılında Türkiye’de de Kırgızistan kültür yılı olarak anılacak. 2015’te İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir’de Kırgızistan kültür günlerini yapacağız. Konuyla ilgili görüşmeler yaptık” dedi.
Bartın’ın Batı Karadeniz bölgesinin parlayan yıldızı olduğunu ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun ise, “Ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Kırgızistan’la bu değerlerimizi paylaşmak, doğal ve tarihi güzelliklerimizi yerinde görmek, gezmek, kardeşliğimizi devam ettirmek arzusundayız. Bizler kültürel ve doğal ve tarihi değerlerimizi sizlerle kaynaştırmak, tanıştırmak istiyoruz. Biz de sizlerin tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görmek istiyoruz. Kurum olarak bize düşen, birlikte bir araya gelmek ilişkilerimizi daha üst düzeye taşımak arzusundayız. Sizin yaptığınız bütün etkinliklere canı gönülden iştirak edeceğiz. Üzerimize düşen de ne varsa harfiyen yerine getireceğiz” diye konuştu.
Ziyaret sonunda İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun Kırgız heyete çeşitli hediyeler takdim etti.
Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0