Kıbrıs Gazisi Askere Gitmek İçin Başvuru Yaptı

Adanalı Kıbrıs Gazisi Ahmet Akdemirbey (63), artan terör olayları nedeniyle askere gitmek için başvuru yaptı.Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamanın ardından bölücü terör örgütü PKK eylemlerini artırması sonucu Doğu...

Kıbrıs Gazisi Askere Gitmek İçin Başvuru Yaptı
banner98
Adanalı Kıbrıs Gazisi Ahmet Akdemirbey (63), artan terör olayları nedeniyle askere gitmek için başvuru yaptı.
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamanın ardından bölücü terör örgütü PKK eylemlerini artırması sonucu Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan art arda asker ve polis şehit haberleri gelmesi üzerine gönüllü askere gitmek isteyenlerin sayısında da artış oldu. Adana’da da Kıbrıs Barış Harekatı’nda Rum’lara karşı savaşan ve Kıbrıs Gazisi olan 63 yaşındaki Ahmet Akdemirbey de askere gitmek için askerlik şubesine giderek başvuru yaptı. Askerlik şubesindeki görevliler böyle bir uygulamanın olmadığını söyleyerek Akdemirbey’i göndermek istedi ancak gazi gitmek istemeyince tümen komutanı gelerek gaziyi dinledi. Gazi Akdemirbey, artık vatandaşların çocuklarını askere göndermek istemediğini, vatandaşın korktuğunu belirterek, "Ama ben çocuklarımı askere gönderirim. Hatta ben 3 gün önce askerlik daire başkanlığına gittim müracaat ettim. Tekrar yeniden askere gitmek için. Ben savaş yapmış bir kişiyim" dedi.
Akdemirbey kendisinin bir devlete karşı savaştığını ancak şuanda Türkiye’nin içine girmiş olduğu mücadelede karşı tarafta bir devlet olmadığının altını çizerek şöyle devam etti:
"Ben kiminle savaşacağım, misakı milli hudutları içerisinde yaşayan, Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle herkes Türktür. Yani ben ırkçı değilim, ırklara bakmam Kürt’te, Türktür çünkü Türkiye vatandaşıdır, Türk halkıdır. Biz ırkına bakmayız, kiminle savaş edeceğim ancak ben kandil’le savaş ederim, başka yerle savaş edemem"
Akdemirbey, askerlik şubesinde yetkililerin askere gitmek isteyince kendisine cevap veremediğini ifade ederek, "Tümen komutanını çağırdılar, tümen komutanı beni görüp askere gideceğimi öğrenince ağladı. Komutan beni alnımdan öptü. Komutan ’Sizin gibi Türk milleti olduğu müddetçe Türk Silahlı Kuvvetlerinin sırtını kimse yere getiremez’ dedi" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0