Kan Bağışına Mugiad Ve Basın Desteği

Yaz sezonunda artan kan ihtiyacının karşılanması amacıyla Türk Kızılay’ı tarafından illere gönderilen Kızılay Kan Bağış otobüsü ve TIR’ı gönüllü vatandaşların kan bağışları ile kan ihtiyacını karşılamaya çalışıyor....

Kan Bağışına Mugiad Ve Basın Desteği
banner98
Yaz sezonunda artan kan ihtiyacının karşılanması amacıyla Türk Kızılay’ı tarafından illere gönderilen Kızılay Kan Bağış otobüsü ve TIR’ı gönüllü vatandaşların kan bağışları ile kan ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Türkiye’nin kan ihtiyacının yüzde 82 gibi büyük bir bölümünün kan ihtiyacını karşılayan Türk Kızılay’ı, Muğla’da Muğla Genç İşadamları Derneği (MUGİAD) üyeleri ile Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti üyelerin kan bağışı yapacakları çağrısı üzerine Menteşe Cumhuriyet Meydanında bağışçıların kanlarını aldı.
Muğla’nın aylık yaklaşık 2 bin 800 ünite kana ihtiyacı bulunurken, yaz aylarında kan bağış oranlarının düşmesi nedeniyle Türk Kızılay Derneği’nin İzmir’de bulunan Kan Bağış Otobüsü Muğla’nın ilçelerinde bağışçılardan kan alıyor. Muğla Genç İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Çahan, dernek üyeleri olarak kan bağışında bulunduklarını belirtti. Çahan, “Kan acil değil, sürekli ihtiyaç. Biz de bu slogandan yola çıkarak Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti ile kan kampanyasına destek verdik. Bir ünite kan vererek hem üç kişinin hayatını kurtaracağız, hem de sağlıklı ve zinde kalacağız. Vatandaşlarımızın ister gezici kan merkezlerine, isterler ise Menteşe Anadolu Kız Meslek Lisesi yanındaki Türk Kızılay’ı Kan Bağış Merkezine giderek kan bağışında bulunabilirler” dedi.
Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan ise, kan vermenin her şeyden önce insani bir sorumluluk olduğunu belirterek, “Biz basın mensupları olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi gibi bir misyonumuzun yanında toplumsal sorumluluklarımız da var. Bunlardan birisi de kan bağışında bulunarak toplumu bu yönde bilinçlendirmek. Muğla Genç İşadamları Derneğimiz ile düzenlediğimiz kan bağışı kampanyasına vatandaşlarımız da destek verdi” dedi.
Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0