banner101

Kamu Başdenetçisi Malkoç, Ukrayna Ombudsmanı Lubinets ile görüştü:

Kamu Başdenetçisi Malkoç, Ukrayna Ombudsmanı Lubinets ile görüştü:

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Ukrayna Ombudsmanı Dmytro Lubinets ile bir araya geldi.

Kamu Denetçiliği Kurumunun İstanbul Bürosu'ndaki görüşmeye ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan Malkoç, ombudsmanlar olarak savaşın başından itibaren yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Savaşta binlerce insanın öldüğünü, on binlerce kişinin de yaralandığını aktaran Malkoç, "En çok da kadınlar ve çocuklar etkileniyor. Cumhurbaşkanımız, savaşın bitmesi, ateşkesin sağlanması, barışın hazırlanması için büyük bir çaba sarf ediyor. Ancak bir yıl olmasına rağmen barış konusunda ciddi bir mesafe alınamadı. Belli ki savaş, çatışma devam edecek." diye konuştu.

Türkiye, Ukrayna ve Rusya ombudsmanları olarak 13 ve 14 Ocak'ta bir araya geldiklerini ve 3 aşama üzerinde çalıştıklarını belirten Malkoç, Ukrayna Ombudsmanı Lubinets'in de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu kapsamdaki rolünün kritik olduğuna dikkati çeken Malkoç, "Cumhurbaşkanımızdan şunu talep ettik, nasıl çaba gösterip basiretli, gayretli çalışma sonunda tahıl koridorunu temin ettiyseniz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşüp insan koridoru açalım, savaşın en çok mağduru olan çocuklar, kadınlar için yol açalım, yardımcı olalım. Cumhurbaşkanımız Sayın Putin ve Zelenskiy ile görüştü." ifadelerini kullandı.

Şeref Malkoç, ombudsmanlar olarak önemli bir misyonu temsil ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dmytro Bey'e çabaları için teşekkür ediyoruz. İnanılmaz çabaları var. Arzu ediyoruz ki istediğimiz sonuca ulaşacağız. İnsan hakları savunucuları, ombudsmanlar olarak savaşın bir an önce bitmesini ve işgal edilen toprakların terk edilmesini temenni ediyoruz, talep ediyoruz. İnsan hakları savunucuları ombudsmanlar olarak okyanusta kanat çırpan kelebekleri örnek almak istiyoruz. Umut ediyoruz ki dünyadaki milyonlarca, milyarlarca insan okyanusta kasırgayı önleyen kelebeklerin kanat çırpması gibi gayret sarf eder ve savaş durur. Temennimiz bir an önce ateşkes ve ardından onurlu bir anlaşma olsun. "

Lubinets de görüşmeleri değerlendirerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2023, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0