İyilik Derneğinden selden etkilenen Çad'a yardım

İyilik Derneğinden selden etkilenen Çad'a yardım
banner98

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İyilik Derneği) üyesi bir grup, çeşitli yardımlarda bulunmak üzere, son 30 yılın en yoğun mevsimsel yağışlarından etkilenen Çad'ın başkenti Encemine'ye gitti.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Türk Hava Yollarına ait uçakla Çad'a giden görevliler, "21. Etap Süt Keçisi Kampanyası" kapsamında Afrika'da kalıcı geçim kaynakları oluşturmak ve yoksul ailelerin kalkınmasına destek olmak için bu ay 1400 süt keçisi dağıtacak, su kuyusu açacak ve çeşitli yardımlarda bulunacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İyilik Derneği Genel Başkanı Ömer Çiçek, süt keçisi kampanyasıyla Afrika'da geçim kaynaklarını sürekli hale getirdiklerini ve bu sayede kalıcı istihdam sağladıklarını belirtti.

Süt keçisi kampanyasıyla Afrikalı ailelerin kendilerine güvenlerinin arttığını ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:

"Bu sayede geleceğe umutla bakmalarına vesile oluyoruz. İyilik gönüllülerimiz sayesinde kardeşlerimizin yüzlerini güldürmekten ve onların geleceğine umut olmaktan mutluluk duyuyoruz. Yetim ve dul aileler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılan 2 bin 700 lira tutarındaki 3 keçiyle Afrikalı bir ailenin kendi kendini geçindirmesine de imkan sağlıyoruz."

Dernek görevlileri, kampanyanın yanı sıra Kur'an-ı Kerim dağıtımı, sıcak yemek yardımı, hastane ve okul ziyareti gibi çalışmalarda bulunacak.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2022, 20:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0