İYİ PARTİ GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ PROF. DR. İMAM HÜSEYİN FİLİZ SANAYİCİLERİN SESİNİ DUYURDU

TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI’NIN 2023 YILI BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE SÖZ ALARAK ENERJİ FİYATLARININ, İŞÇİLİK MALİYETLERİNİN, VERGİLERİN, TAŞIMA VE LOJİSTİK MALİYETLERİNİN AŞIRI YÜKSELMESİ, ÜRÜN MALİYETİNİ DE ARTIRDIĞINDAN SANAYİCİLERİMİZİN YABANCI ŞİRKETLERLE REKABET EDEMEZ HÂLE GELDİKLERİNİ DİLE GETİRDİ.

İYİ PARTİ GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ PROF. DR. İMAM HÜSEYİN FİLİZ SANAYİCİLERİN SESİNİ DUYURDU
banner98

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayicilerimizin çok büyük bir bölümü bir taraftan üretim ve ülke ihracatına katkıda bulunmaya çalışırken diğer taraftan maliyetleri etkileyen sorunlarla boğuşmaktadırlar. Enerji fiyatlarının, işçilik maliyetlerinin, vergilerin, taşıma ve lojistik maliyetlerinin aşırı yükselmesi, ürün maliyetini de artırdığından sanayicilerimiz yabancı şirketlerle rekabet edemez hâle geldiklerini ifade ediyorlar. İlaveten finans kaynaklarına erişimde zorlanan sanayicilerimiz, yüksek kredi faizinden dolayı sıkıntı yaşamaktadırlar. Kısacası sanayicilerimiz üreterek zarar etmekte ve iş yerlerini kapatma durumuna gelmektedirler. Bir sanayicimiz: "Şu an daralan ve gerileyen üretim dışında sanayici elindeki ham maddede de zarar ediyor, imalat maliyetlerindeki aşırı artıştan dolayı tüm üretenler zarar ediyor ve sırf işletmelerinde çark dönsün diye herkes maliyetine mal satmaya çalışıyor. Üretim sürdürülebilir olmaktan çıktı, maalesef yıl sonunda birçok fabrika mecburi kapatma yoluna gidecek." diyor.


Başka bir sanayicimiz: "Bankalar ve Merkez Bankasının yanlış politikaları sanayiciyi önünü göremez hâle getirmiştir, bizler sanayici değil aslında fasoncuyuz. Katma değerli ve ağır sanayi yapamadığımız sürece bu tanımlama değişmeyecek. Devlet Planlama Teşkilatının tekrar diriltilmesi gerek, her yatırımcı istediği alana yatırım yapamamalı, sektörlerin kontrollü büyümesi ve iç rekabetin uluslararası rekabete dönüştürülmesi gereklidir. Vergi oranlarının düşürülerek kayıt dışının önlenmesi şarttır. Teşvikler tekrar gözden geçirilmeli ve devleti göz göre göre zarar uğratan sistemin değiştirilmesi gerekir.”

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0