İYİ PARTİ ÇİFTÇİLERİN EMEKLİLİK SORUNUNU TBMM’YE TAŞIDI

İYİ PARTİ ÇİFTÇİLERİN EMEKLİLİK SORUNUNU TBMM’YE TAŞIDI
banner98

Yenişehir’de yaşayan binlerce çiftçimiz SGK primlerini tam ödedikleri halde bir buçuk yıldır Tarım Bağkurundan emekli olamıyorlar.

Bu yılın başında çiftçilerimizin yaşadığı emeklilik sorunu ile ilgili Yenişehir Ziraat Odası ve Yenişehir Sosyal Güvenlik Merkezi yöneticileri ile ayrı ayrı toplantılar yaptık. Sorunun çözümü noktasında yol haritası çıkartarak,

SGK genel müdürlüğü tarafından çıkarılacak bir genelge veya TBMM tarafından yapılacak bir kanun tasarısıyla bu sorunun giderileceğine dair bir basın açıklaması düzenledik. O tarihten bu güne karar vericilerin ve yetkililerin, Yenişehirli çiftçilerimizin yaşadığı emeklilik mağduriyeti dolayısıyla olumlu bir adım dahi atmamalarının üzüntüsünü yaşıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde ilçemize yapmış olduğu ziyarette mağduriyet yaşayan çiftçilerimiz ile bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Bursa Milletvekilimiz Sayın Ahmet EROZAN, Yenişehirli binlerce çiftçimizi yakından ilgilendiren emeklilik sorunlarının çözüme kavuşturulması için TBMM’de, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in cevaplaması üzerine yazılı bir soru önergesi vererek, İYİ Parti’nin konuya olan hassasiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0