İstanbul'da “Engelliler Haftası Spor Şöleni“ düzenlendi

İstanbul'da “Engelliler Haftası Spor Şöleni“ düzenlendi
banner98

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen "Engelliler Haftası Spor Şöleni" Pendik'te gerçekleştirildi.

İBB Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü ve Spor İstanbul işbirliğiyle Pendik'teki İBB Çamlık Spor Tesisleri'nde düzenlenen "Engelliler Haftası Spor Şöleni"nde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hep birlikte, Avrupa'nın en büyük şehrini, eşit ve adaletli bir şekilde paylaşabilecekleri bir süreci var edeceklerini anlattı.

Engelli bireylere sağlanan imkanların düzeyinin ilerleme, gelişmişlik ve çağdaşlığın en önemli göstergesi olduğunu aktaran İmamoğlu, engelli bireylerin mutlu olmadığı bir toplumda, herkesin mutluluğunun yarım olduğunu ifade etti.

İmamoğlu, hep bu duyguyla çalıştıklarını belirterek, "Ülkemizde 6 milyona yakın engelli bireyimiz yaşıyor. Ailelerle birlikte 20 milyonu buluyor. İşte biz, bu değerli yurttaşlarımızın, kendi dertlerinin yanı sıra, resmi kurumların çıkarttığı bir kısım sorunlarının da giderilmesinin şart olduğunu görüyoruz. Özellikle kurumsal zorlukların ve kurumsal farkındalığın eksikliklerini biz biliyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından karma takımlar arasında oynanan basketbol maçının hava atışını İmamoğlu'nun yaptığı etkinlik kapsamında tenis, voleybol, basketbol, futbol, badminton, çocuk atletizmi gibi birçok branşta yarışlar düzenlendi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2023, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0