İstanbul'da deprem bölgesi için kan bağışı seferberliği sürüyor

- Zeytinburnu Kaymakamı Ercan Turan: - "Sadece 5 masamız olmasına rağmen günde ortalama 300-350 ünite kan toplanıyor. Kardeşlerimizin yanındayız" - Büyükçekmece'de kan bağışı yapan Cihan Kırık: - "Bu zor zamanlarda insanların yanında olmak için buradayız"

İstanbul'da deprem bölgesi için kan bağışı seferberliği sürüyor
banner98

İstanbul'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından oluşabilecek ihtiyacı karşılamak için düzenlenen kan bağışı kampanyasına vatandaşların yoğun ilgisi devam ediyor.

Kartal'da bulunan Kızılay Kuzey Marmara Bölge Kan Merkezi'ne gidenler, bağış için form doldurdu. Uygun şartları taşıyanlar, görevliler tarafından sedyelere alınıp, kanlarını bağışladı.

Zeytinburnu Kaymakamlığı'nda kurulan Kızılay kan bağış noktasında vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Kaymakamlığın zemin katında bulunan kan bağışı noktası önünde oluşturulan sıra binanın ikinci katına kadar uzandı.

- "Şu an 85 milyon tek yürek"

Zeytinburnu Kaymakamı Ercan Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremden dolayı üzüntülü olduğunu söyledi.

İlçe insanının hassasiyetinin yüksek olduğunu dile getiren Turan, "Sadece 5 masamız olmasına rağmen günde ortalama 300-350 ünite kan toplanıyor. Kardeşlerimizin yanındayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi şu an 85 milyon tek yürek." dedi.

Kan bağışında bulunan Yadigar Yücel, 1,5 saattir sırada beklediğini belirterek, "Böyle günlerde destek olalım. Allah bir daha göstermesin." diye konuştu.

Vatandaşlardan Ömer Deniz, uzun süredir sıra beklediğini, kuyruğun ikinci kata kadar uzadığını kaydetti.

Noktalardaki yoğunluğun devam ettiğine dikkati çeken Deniz, "Allah'a şükür, böyle bir millete sahibiz. Milli bir felaket yaşadık. Hayırlı bir işe vesile oluruz inşallah." ifadelerini kullandı.

- "Zor zamanlarda insanların yanında olmak için buradayız"

Büyükçekmece Belediyesi ve Türk Kızılay Büyükçekmece Şubesi işbirliğinde başlatılan kan bağışı kampanyasına ilçedeki vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Dumlupınar Salonu'na kurulan kan bağış noktasına gelen vatandaşlar ve belediye personeli kan vermek için sıraya girdi.

Kan bağışı yapan Yaren Şahin, depremin etkisinin çok büyük olduğunu belirterek, "Tüm ülkemize geçmiş olsun. Yakınını, sevdiğini, akrabasını kaybeden herkese başsağlığı diliyorum. Umarım yaptığımız yardımlar yerlerine ulaşır." dedi.

Bağışçı Cihan Kırık da Kızılay'ın çağrısı üzerine buraya geldiğini anlatarak, "Ülkemiz zor bir zamandan geçiyor. Çok büyük kayıplar var. Bu zor zamanlarda insanların yanında olmak için buradayız." diye konuştu.

- Günlük 40 bin ünite kan bağışlandı

Bu arada Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ekiplerinin günlük kapasitelerinin iki katı ve 40 bin ünite kan bağışı aldığını belirtmişti.

Kınık, "Sabaha kadar bu kanların laboratuvar testlerini yapıp, işleyerek hastanelere sevk edeceğiz. Ekibimizi bir süre dinlendirip yarın öğleye doğru tekrar başlayacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2023, 18:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0